Officiell forskarutbildningen inom arkitektur och urbanism

Allmänt

Programbeskrivning

båge

Introduktion

Det officiella programmet Doktorsexamen i "arkitektur och urbanism" Den arrangeras av universitetet i A Coruña. Att vara en enda examen vid universitetet System of Galicien är avsedd för att samla forskning inom dessa discipliner i den autonoma regionen Galicien, men utan att ge upp sin expansion nationellt och internationellt.

Programmet syftar till att utbilda läkare i olika discipliner för arkitektur och urbanism. Eftersom det är att svara på frågor mycket olika områden, har programmet sju rader av forskning som behandlar områdena egen arkitektur och stadsplanering kunskap och bildar elevens kunskaper och magisterexamen. Dessa är:

 • Space och arkitektur Project
 • Strukturer i arkitektur
 • Genesis, språk och representation Architecture
 • Matematik tillämpas kontinuummekanik
 • Heritage teori och historia Arkitektur
 • Planer och projekt. Planering av landskapet och staden
 • Rehabilitering, nya byggsystem och hållbarhet i arkitektur

Syftet med denna mångfald av rader av forskning är att samla alla möjligheter i en doktorsavhandling inom arkitektur och urbanism, orienterade antingen områden egen kunskap, så som ger möjlighet till forskning någon arkitekt.

Varför studera graden

Syftet med detta program är att ge de studerande som väljer att uppnå de kunskaper som krävs för en doktorsavhandling. Detta inkluderar både metodologiska aspekter och specifika tekniker som möjliggör utveckling av egen forskning och tillräcklig nivå för att presenteras och försvaras.

Huvudsyftet med arkitekturen är och förmodligen alltid kommer att vara att skapa ett verk som återstår i första hand för sina konstnärliga värden. Arkitektur är en av de Fine Arts och därmed skapandet och den kreativa processen är avgörande. Men medan arkitekturen är inte en immateriell konst men måste stödjas av ett antal materialelement med mycket specifika egenskaper som påverkar oundvikligen i designprocessen. Därför forskning är i stort sett en process som handlar arkitektonisk faktum. Och det är nödvändigt att undersöka former, funktioner, material, processer, konstruktion, strukturella installationer eller system, grundläggande vetenskaper, etc. Även i delar av arkitekturhistoria, både kunskap och att vägleda potentiella interventioner.

Dessutom är arkitekturen oundvikligen kopplade till byggandet av de viktigaste i landets ekonomiska aktiviteten sektor. Därför forskning, utveckling och innovation inom detta område är av yttersta vikt och utgör en utmaning och en karriärmöjlighet för våra studenter.

Vad du lär dig

I grund och botten du lära dig att göra en doktorsavhandling. Men dess förverkligande kräver att doktoranden upphör att vara en ren mottagare av information för att bli en generator av det. Det är att omvandla elev forskare. Detta gör det möjligt att i framtiden ta itu med de utmaningar som innovation i arkitektoniskt eller tätort, som är det yttersta målet för forskarutbildningen.

forsknings~~POS=TRUNC linjer

Dessa är i linje med forskning av denna forskarutbildning:

 • Space och arkitektur Project.
 • Strukturer i arkitekturen.
 • Genesis, språk och representation Architecture.
 • Matematik Tillämpat på kontinuummekanik.
 • Heritage teori och historia Architecture.
 • Planer och projekt. Planering av landskapet och staden
 • Rehabilitering, nya byggsystem och hållbarhet i arkitektur

Specifika träningstillskott

Skulle doktoranden saknar den kompletta tidigare utbildning som krävs i programmet kommer tillträde till programmet vara villkorad av att övervinna särskilda utbildnings kosttillskott som kan vara ämnen eller moduler och masterexamen. Ins överlåtet till samma doktoranden får inte överstiga 15 hp och kan tillverkas före eller samtidig inskrivning i akademiska tillsyn i programform.

Vid samtidiga prestanda elever måste registrera sig för dessa tillägg vid tidpunkten för inskrivning i den akademiska övervakningen programmet, som måste övervinnas inom en period av tre på varandra följande terminer maximum. Underlåtenhet att göra detta, kommer eleverna i programmet tas bort.

komplement

 • Teknologiska forskningstekniker inom arkitektur.
 • Teknisk forskning och dokumentation Architecture
 • Teori och metod General och stadsplanering.
 • Inspektion av strukturer.
 • Lyftteknik Diagram rehabilitering och restaurering.

Utbildningsverksamhet Program

Eftersom forskarskolan kommer att uppmuntra eleven, under överinseende av sin handledare och / eller handledare utföra utbildning som syftar till att komplettera sin utbildning, speciellt:

 1. Närvaro vid konferenser och vetenskapliga möten.
 2. Skriva vetenskapliga artiklar inom arkitektur och urbanism.
 3. Stannar vid andra forskningscentra.

professionella och akademiska utgångar

Det nuvarande programmet ersätter tidigare program som har anknytning till School of Architecture, med längre sikt och tillåter oss att få konkreta uppgifter. Hittills ETSA har bildats genom olika program för mer än 50 läkare. Många av dem har införlivats i universitetsundervisningen, i enlighet med detta krav. Men många av dem har utvecklat sin verksamhet utanför högskolan arbetar i positioner stort ansvar i ledande internationella företag.

Rekommenderad profil

Personer med graden av Arkitekt (titel utrotning), tog Arkitektur (titel terminering), eller forskarutbildning inom arkitektur och Master i arkitektur.

I undantagsfall kommer doktorander med andra kvalifikationer tillträde till arkitekturen, enligt Academic kommittén. För detta ändamål de akademiska läroplanen och forsknings sökande kommer att övervägas i varje enskilt fall.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The University of A Coruña is a public institution whose primary objective is the generation, management and dissemination of culture and scientific, technological and professional knowledge through t ... Läs mer

The University of A Coruña is a public institution whose primary objective is the generation, management and dissemination of culture and scientific, technological and professional knowledge through the development of research and teaching. Läs mindre
A Coruña , A Coruña , A Coruña , A Coruña , A Coruña , A Coruña , A Coruña , A Coruña , Ferrol , Ferrol + 9 Mer Mindre