Internationell doktorsexamen i matteknik och bioteknik

Allmänt

Programbeskrivning

Syftet med denna internationella doktorsexamen Programmet är att utbilda en ny generation globalt kända forskare att tillämpa strategier för teknik och bioteknik i livsmedelsförädlingen genom att ge dem möjligheter att överföra och utbyta kunskap med nationella och internationella forskningscentra och industrier.

Kursbeskrivning

Det treåriga programmet fokuserar huvudsakligen på forskning som rör primär livsmedelsproduktion, uppsättning och hantering, samt validering av livsmedelsprocesser och tillämpning av omics-tekniker för att konditionera och karakterisera livsmedelsbearbetning och livsmedelsprodukter, med särskild tonvikt på fermenterade livsmedel. Huvudfunktionerna i doktorsexamen är en tvärvetenskaplig vetenskaplig strategi och internationellt kända forskares deltagande i den vetenskapliga kommittén.

Om du har utmärkt dig inom högre utbildning, är denna doktorsexamen. kommer att göra det möjligt för dig att fortsätta din karriär inom akademin i en stimulerande, flerspråkig miljö med medforskare från ett brett spektrum av kulturella och språkliga bakgrunder. Under kursen får du de kompetenser som krävs för att genomföra innovativa och metodiskt stränga och avancerade forskningsprojekt. För detta ändamål kommer du att behöva utforma ett originalt forskningsprojekt under överinseende av en italiensk och / eller utländsk föreläsare, tillbringa minst sex månader på ett känt utländskt forskningscenter och samtidigt utveckla förmågan att arbeta båda oberoende och i ett team.

Denna internationella doktorsexamen öppnar upp flera karriärmöjligheter . När du har fått din doktorsexamen kommer du att kunna fortsätta din forskningsverksamhet inom akademin, i offentliga eller privata forskningscentra, i ledande livsmedelsindustrier eller som företagskonsult inom de specifika forskningsområdena i programmet.

Vid en blick

  • Kursens varaktighet: 3 år
  • Kurser utförs på engelska
  • Platser tillgängliga: 10 med stipendium 2 utan stipendium
  • Campus: Bozen-Bolzano
  • Undervisningsavgifter: 163,50 euro per år

Kursens struktur

Ph.D. täcker forskningsområdena livsmedelsbearbetning som ett av fakulteten fokuserar. Ingenjör och bioteknik är de höga kapaciteten för livsmedelsbearbetningsvetenskap. När du accepterar programmet efter ett offentligt urvalsförfarande kommer du att behöva designa ett forskningsprojekt och skriva ett prospekt med din handledare, inklusive syftet med ditt projekt och de steg som krävs för att genomföra det. Ibland kommer du att behöva uppdatera stegen med tanke på utvecklingen av ditt arbete och den senaste utvecklingen inom ditt forskningsområde.

Din vistelse i minst sex månader på ett utländskt forskningscentrum är obligatoriskt och du kommer att behöva publicera eller lämna in för minst tre artiklar i internationella vetenskapliga granskade tidskrifter . Under det treåriga programmet kommer du också att vara skyldig att regelbundet delta i klasser och seminarier specifikt utformade för Ph.D. studenter.

Stage of the Ph.D.

Ph.D. Programmet består av fem steg, som slutar efter respektive 2, 6, 12, 24 och 36 månader.

  • Under steg 1 definierar du din forskningsplan och förbereder också ett utkast till prospektet.
  • Under steg 2 kommer du att definiera ditt forskningsprojekt i större detalj utifrån den relevanta litteraturen.
  • Under steg 3 startar du ditt arbete i labbet och tillämpar det sätt som definieras för ditt projekt.
  • Under steg 4 fortsätter du din forskning, du planerar din vistelse utomlands och du kommer att förväntas börja förbereda manuskript för publicering i peer-reviewed journals.
  • Under sista etappen - steg 5 - kommer du att slutföra ditt forskningsprojekt, publicering av dina manuskript och din avhandling.

Fältarbete utomlands

Under de tre åren av doktorsexamen program, kommer du att behöva engagera dig i ditt forskningsprojekt på heltid. Din vistelse på ett känt utländskt forskningscenter i minst 6 månader är obligatoriskt. Detta kommer att vara ett tillfälle att diversifiera din studieupplevelse, genom att utföra forskning i starkt stimulerande och konkurrenskraftiga sammanhang, utbyta idéer med andra forskare och därmed nätverk med internationella kollegor.

Ansökan

För att bli antagen till doktorsexamen. programmet måste du ha fått 300 ECTS-poäng (dvs. kandidatexamen och master) och ha relevant akademisk utbildning, relevant kulturell bakgrund eller relevant yrkeserfarenhet relaterad till doktorandens fokus. program. Du måste certifiera din engelska kompetens på B2-nivå och anses vara behörig under det offentliga urvalsförfarandet.

Senast uppdaterad Apr. 2020

Om skolan

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in ... Läs mer

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in teaching and research, its high level of internationalization as well as an ideal study environment guaranteed by its excellent facilities are some of the reasons why Unibz regularly reaches top positions in national and international rankings. Läs mindre