Handelshögskolan - DBA

Allmänt

Programbeskrivning

Handelshögskolan - DBA

The Doctor of Business Administration (DBA) erbjuder ledande befattningshavare en professionell doktorsexamen eller en motsvarande ekonomi som en doktor i lagar eller doktor i medicin. Det är den högsta nivån på professionell och akademisk kunskap, i kombination med kapaciteten att tillämpa den kunskapen för att generera och utvärdera nya lösningar på viktiga problem. Swiss School of Management är en internationellt ackrediterad Business School med huvudcampus i Rom, Italien.

119474_01.jpg

Varför välja att göra en DBA?

DBA-studier är en av de mest utmanande och högst givande nivåerna inom högre utbildning. Swiss School of Management (SSM) har utvecklat enastående doktorprogram. Dessa program har unika funktioner som lägger betydande värden till kandidater utöver den givande doktorsexamen.

Våra läkarkandidater stöds på individuell basis av både SSM-professorer och gästprofessorer från ett brett utbud av internationella universitet.

Hur fungerar det?

Du kommer att gå med i DBA med en specifik affärsutmaning som kräver en praktisk lösning: t.ex. hur man utformar en snabb, anpassningsbar organisation; hur man använder beteendevetenskap för att förbättra strategiskt beslutsfattande; hur man implementerar talanghantering för att bygga en armé av entreprenörer.

DBA är strukturerat för att stödja dig i att utveckla ditt tänkande, inrama utmaningen och implementera, utvärdera och kommunicera lösningar, som har en verklig, praktisk inverkan.

Varaktighet

DBA har en varaktighet på 4 semestrar (2 år) och kräver förvärv av 120 ECTS, uppdelat enligt följande:

 • 30 högskolepoäng genom uppfyllande av 5 moduler för forskningsmetoder (6 högskolepoäng per modul)
 • 90 hp genom doktorsavhandlingen

Startdatum

SSM erbjuder en öppen registreringspolicy, vilket innebär att du inte behöver vänta på intag för att få tillgång till ett DBA-program, men du kan starta det ögonblick då du fattar beslutet.

Studiesätt

DBA-programmet bygger på en praktikorienterad och deltidsstudiemodell. Studier på plats, webbaserat lärande, blandat lärande, distansutbildning kombineras alla med arbetsbaserad studie, som stöds av metodisk coaching eller övervakas av fakulteten och lärare.

moduler

 • Forskningsmetoder
 • Ledarskap 360 grader
 • Kvantitativa metoder
 • Kvalitativa metoder
 • Viktiga verktyg
 • Avhandling

119476_04.jpg

Ingångskrav

Avslutad magisterexamen (eller motsvarande) eller långsiktig yrkeserfarenhet (arbetsbaserad inträdesväg) och bevis på särskilda kompetenser i ett enskilt fall; bevis på engelska och / eller tyska språkkunskaper.

vittnesmål

"Jag är en arbetande person och gick med i SSM som vuxen student för att jag ville bedriva en affärsadministratör. SSM tillhandahåller den typ av utbildning jag behöver. Klasser hålls i små grupper i en familjär atmosfär där studenter och föreläsare interagerar med lätthet. Jag måste tacka lärarna för den uppmärksamhet som vi ägnat var och en av oss i klassen. Detta har bidragit till att bygga mitt självförtroende. Jag ser fram emot att fortsätta min professionella utveckling på SSM. "
Jazzi F. G
SSM DBA-student


"BA (Hons) -programmet vid Swiss School of Management är utmärkt. Instruktörerna förmedlar all nödvändig kunskap och delar sina erfarenheter som krävs för att framgångsrikt arbeta i en konkurrenskraftig miljö. Om du studerar hårt i klassrummet medan du är i din fritid du söker ständigt intressanta jobb, du kommer inte att ha några svårigheter att hitta arbete. Jag erbjöds två tjänster under mina studier. Jag har bestämt mig för att acceptera en ny utmaning i Storbritannien. Trots att jag ändrade land fortsätter jag att studera vid Swiss School of Management, Rom genom distansutbildning. Jag skulle rekommendera BA-programmet (Hons) på SSM. "
Ricardo Gotthilf
SSM BA-student


"Jag gick till Swiss School of Management i Rom för BBA-programmet med dubbla priser och jag är säker på att jag gjorde det! Klassstorlekarna var bra, lärarna var hjälpsamma och jag blev anställd redan innan jag tog examen. Nu är jag i en karriär jag älskar och kunde inte vara lyckligare. "
Joan Chemiron
HRM-konsult vid World Food Program - SSM Graduate


"Som student som studerade i Amerika länge såg jag att det finns många studenter som kan göra det jag gör redan. SSM ger mig det extra steget i mitt liv och min karriär som jag inte kunde begära någon annanstans!"
Masaharu Kakumoto
SSM BA (Hons) student

Skicka din ansökan eller frågor du har till följande e-postadress: info@ssm.swiss. Du kan ladda ner vårt ansökningsformulär och hitta de kompletta ansökningsförfarandena på vår webbplats på https://ssm.swiss/doctor-of-business-administration-dba/.

Annan information

 • Startdatum: Öppna registrering
 • Slutdatum: Efter avslutad (2 år ungefär)
 • Ansökningsfrist: Ingen
 • Campus: Samma som andra (Rom, Italien)
 • Språket engelska
 • Studietyp: Kombinerad
 • Varaktighet: 2 år
 • Erbjuds på heltid och deltid
 • Studieavgift: 25000 €
Senast uppdaterad November 2019

Om skolan

The Swiss School of Management is a fully accredited private institute of higher education located in Rome, on the University of Washington's campus in the historic city center. We have a diverse stud ... Läs mer

The Swiss School of Management is a fully accredited private institute of higher education located in Rome, on the University of Washington's campus in the historic city center. We have a diverse student body coming from all over the world, studying our accredited Bachelors, Masters and Doctor of Business Administration Degree Programs. Läs mindre