Read the Official Description

1

Internationella skolan för avancerade studier (Sissa), Internationella centret för genteknik Biotechnology (ICGEB), University of Trieste och University of Udine erbjuder en ny gemensam forskarutbildning i molekylärbiologi (jumbo).

Den huvudsakliga uppgiften för jumbo är att utbilda entusiastiska unga forskare från industri- och utvecklingsländer att använda avancerade molekylära verktyg med en djupare förståelse för deras vetenskapliga och tekniska möjligheter och begränsningar. Studenter som fullföljer denna forskarutbildningen kommer att ha en gedigen bakgrund inom de olika aspekterna av molekylärbiologi och tillhörande metodik, inklusive bioinformatik och strukturbiologi, för att effektivt utnyttja nya funktioner för vetenskapliga och tekniska forskningsändamål. Studenterna kommer att gynnas av att ta emot sin utbildning i molekylärbiologi i den aktiva och spännande forskningsmiljö av de fyra ansedda institutioner.

Dessutom kommer doktorander nytta etablerade samarbeten av institutionerna som deltar i programmet, särskilt löpande utbyte med National Institute of Chemistry i Ljubljana (Slovenien) och den tyska Forskarskolan för Simulering Sciences i Jülich (Tyskland).

Projekt inom forskar Kursprogram dra nytta av verktyg i molekylär och strukturbiologi för att studera mekanismerna för differentiering och cell homeostas och deras dys-reglering i cancer, virusinfektion och neurodegenerativa sjukdomar. En stor samling av organismer studerade allt från Homo sapiens till växter.

Studenter är ständigt i kontakt med banbrytande forskning genom att delta i klasser, seminarier och workshops under hela året. Den genomsnittliga lärartäthet är ca 1-3.

1

De huvudsakliga forskningslinjer är:

 • Molecular Biology of Cells
 • utvecklingsbiologi
 • växtbiologi
 • Strukturbiologi av proteiner och nukleinsyror
 • Genomics
 • Molekylär onkologi
 • molekyl Cardiology
 • Molekylära mekanismer för neurodegeneration
 • molekylär virologi
 • RNA-terapeutika
 • Drug Discovery

Målgrupp

Jumbo är tänkt för unga och dynamiska studenter som är intresserade av att bli proffs i molekylärbiologi, kunna tillämpa nuvarande och framväxande teknik för både forskning och industri, och att spela sin roll i utvecklingen av ny teknik i hela sin karriär. Den idealiska studenten för det här programmet har ett starkt intresse för molekylärbiologiska problem som drivs av vetenskaplig forskning. Med sitt arv att främja vetenskaplig kompetens runt om i världen, kommer de fyra forskningscentra som deltar i programmet uppmuntra genom att ge ekonomiskt stöd till utvalda sökande, inskrivning av studenter från utvecklingsländer.

Kandidat val och reglering

Kandidaterna kommer att väljas ut på grundval av deras CV och en intervju. Under intervjun kandidaterna kommer att uppmanas att exponera sina forskningsintressen och svara på några frågor om avancerad molekylärbiologi och relaterade ämnen. Kunskapen om det engelska språket kommer också att testas. Det rekommenderas starkt att direkt kontakta lärare i JUMBO för information om projekt och lediga i enskilda laboratorier.

Program taught in:
Engelska
Denna kurs är
Startdatum
Okt. 2019
Duration
3 - 4 år
Full-time
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline

Okt. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum