Forskarutbildningen I Politiska Och Samhällsvetenskap

European University Institute (EUI)

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Forskarutbildningen I Politiska Och Samhällsvetenskap

European University Institute (EUI)

Forskarskolan i politiska och samhällsvetenskap

Den Institutionen för politik och samhällsvetenskap (SPS) erbjudanden ett fyraårigt doktorandprogram med specialisering inom statsvetenskap, sociologi, internationella relationer och social och politisk teori.

Institutionen lägger stark tonvikt på teoretiska och metodologiska verktyg som krävs för Ph.D. forskning, och det gynnar en mångfacetterad strategi för forskningsprojekt och avhandlingar, av vilka många sträcker sig över traditionella akademiska gränser.

Avdelningen erbjuder också sina forskare starkt stöd med specifika metodfrågor såsom jämförande forskningsdesign, statistiska metoder, och enkätundersökningar.

Regelbundet rankas bland de allra bästa avdelningar i politiska och samhällsvetenskap i Europa, är institutionen starkt kopplad genom utbytesprogram och gemensamma forskningsprojekt strävanden, till många universitet utanför ramarna för Europa.

Doktors tillsyn prioriteras vid EUI och blivande forskare för Ph.D. i politiska och samhällsvetenskap uppmanas att undersöka om deras intressen passar med de som stöds av SPS fakulteten.

SPS departementets forskningsagenda fokuserar huvudsakligen på politisk och social förändring i Europa, på alla nivåer.

Forskningsteman

Fakultets intressen och projekten omfattar teman regeringen och demokrati; samhällsförändringar i Europa och dess konsekvenser för samhället; politik och allmän ordning; den jämförande studie av allmän ordning; politiska och sociala strukturer och beteenden; internationella relationer och säkerhet; samt social och politisk teori. Dessa teman återspeglas i de på hög nivå forskningsprojekt och avhandlingar som produceras i SPS.

Ansökningsdatum

Sista ansökningsdag för 2015-2016 läsåret är 31 jan 2015. Ansökningsblankett, forskningsplan, referensbrev och andra nödvändiga handlingar ska ha kommit midnatt (centraleuropeisk tid) den dagen.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Okt. 2018
Duration
Varaktighet
4 år
Heltid
Information
Deadline
Locations
Italien - Florens
Startdatum: Okt. 2018
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Okt. 2018
Italien - Florens
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan