Read the Official Description

Sedan bildandet av FDV forskarskola 2006, var syftet med fokus på life science. Traditionellt har eleverna bedrivs tvärvetenskapliga forskningsprojekt inom naturvetenskap, teknik och teknik, medicin och hälsovetenskap. På senare tid har projekt i biovetenskap inkorporerade inflygningar och / eller program från andra discipliner, inbegripet samhällsvetenskap och humaniora, men fokus för arbetet på kunskapsutveckling inom life science. Per december 2015 har mer än 110 doktorer beviljats ​​FDV stipendiater som studerar ämnen vid gränserna av life science, och över 120 är för närvarande i jakten på sin examen.

"Gränser du Vivant" (FDV) projekt omfatta samspel mellan ett brett spektrum av akademiska discipliner, i jakten på förståelse levande system. Studenter som går med i forskarskolan är utbildade i olika discipliner (t.ex. biologi, fysik, medicin, ekonomi, lingvistik) från hela världen.

Examensfordringar

Doktorsexamen vid FDV-programmet är en kombination av forsknings erfarenheterna inom hosting labbet och erfarenhet av tvärvetenskap relaterad verksamhet som vunnits genom forskarskolan. Studenter måste fylla FDV utbildningen, som består av minst 300 timmars utbildning. Hälften av timmar måste fyllas genom FDV godkända kurser, workshops, eller aktiviteter och resten kan ske genom externa program, internationella konferenser, sommarskolor, etc.

Doktors skolan kräver inte ett bestämt antal publikationer att godkänna försvaret. Rekommenderar dock att studenterna deltar i 3 publikationer under sitt examensarbete:

  • En forskningsartikel skriven med labbet, inte nödvändigtvis som huvudförfattare, och inte nödvändigtvis på studentens huvudmotivet.
  • En översyn Artikel, dra nytta av det arbete som tvärvetenskaplig syntes förväntas av skolan.
  • En forskningsartikel som huvudförfattare på studentens huvudmotivet.

Godkännande att försvara avhandlingen beviljas av forskar skolchefen. Direktören kommer att tänka på följande: Avhandlingen rådgivande kommitténs rekommendationer, prestationer forskning, publikationer eller spridning av arbetet i avhandlingen, och slutförandet av forskarskolan utbildningsprogram inklusive kurser, konferenser och deltagande i FDV forskarutbildning.

Utvalda Life Science-projekt

  • Slumpmässighet och variabilitet i djurembryogenes, en flerskalig tillvägagångssätt
  • Utvecklings polaritet och morfogenes av en enda cell
  • Reda ut neurala kretsar av sekvensbaserad navigering med hjälp av en kombinerad fos avbildning och beräknings strategi
  • Mechanotransductional reglering av mesoderm invagination och bakre endoderm invagination av Drosophila embryot
  • Symmetribrott och Cell polarisering som infördes genom en extern mekanisk kö

Utvalda Frontiers of Life Science projekt

Traditionellt har eleverna bedrivs tvärvetenskapliga forskningsprojekt inom naturvetenskap, teknik och teknik, medicin och hälsovetenskap. På senare tid har projekt i biovetenskap inkorporerade inflygningar och / eller program från andra discipliner, inbegripet samhällsvetenskap och humaniora, men fokus för arbetet på kunskapsutveckling inom life science.

Följande presenterade avhandlingar fick högsta betyg från sina försvarskommittéer: Nämn Très ärade avec Félications

Denna kvalitet är reserverad för sökande med exceptionella färdigheter bevisats genom sina prestationer och kvaliteten på deras disputation. Det kan tilldelas endast om a) det finns en enhällig överenskommelse mellan avhandlingsjurymedlemmarna under en anonym röst och b) juryn presidenten skriver och tecknar ytterligare en rapport som motiverar denna distinktion.

Program taught in:
Engelska
Denna kurs är
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Request Info
Full-time
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum