Engd effektiv fossil energi teknik

The University of Nottingham - Faculty of Engineering

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Engd effektiv fossil energi teknik

The University of Nottingham - Faculty of Engineering

Engineering Doctorate Center, baserat vid University of Nottingham, bildades i samarbete med Midlands Energy Consortium - som omfattar universitet i Nottingham, Loughborough och Birmingham - och ett antal branschledare inom kraftproduktionssektorn.

Det ger forskaringenjörerna chansen att träna som branschexperter redo att genomföra nya supereffektiva elproducerande teknologier, som använder fossil energi med nära nollutsläpp genom kolavskiljning. De har tillgång till förstklassiga forskningsfaciliteter över partneruniversiteterna och har dedikerat kontorsutrymme.

Det fyraåriga doktorsprogrammet utrustar forskaringenjörer med kunskap och expertis för att bedriva avancerad forskning och arbete inom högt kvalificerade multidisciplinära team. Den består av kärna och valfria lärda moduler i:

  • Avancerade specialtekniska aspekter av elproduktion och materialinsamling och lagring
  • Kontext- och förvaltningsämnen, med inriktning på bredare samhälleliga, kulturella, etiska, politiska och globala frågor som rör energiproduktion
  • Professionell och forskarutbildning

Denna kurs kräver en 2,1 eller internationell ekvivalent och / eller en mästare på meritnivå eller högre i ett relevant ämne, och en IELTS-nivå 6.0 (5,5 i varje element).

Årliga sommarskolor, i Storbritannien och Kina, presenterar unika möjligheter att lära sig mer om utmaningarna att möta ökade globala energibehov. Forskningsingenjörer kompletterar även forskningsprojekt med centrumets industripartner och har möjligheter att publicera sin forskning och presentera sina resultat vid lämpliga konferenser.

Forskningsingenjörer registrerar sig vid ett av de tre universiteten men spenderar majoriteten av tiden hos värdbolaget från slutet av det första året för att genomföra forskningsprojektets del av programmet.

Faciliteter

Centrets främsta mål i effektiv fossil energiteknik är att producera forskningsledare för att ta itu med de stora nationella och internationella utmaningarna under de närmaste 15 åren när det gäller att genomföra ett nytt kraftverk för att generera el mer effektivt med fossil energi med nära nollutsläpp. Dessa utmaningar innebär en framgångsrik demonstration av CO2-infångning och teknik för att minska koldioxidutsläppen mer allmänt från kolutnyttjande, inklusive järnframställning och rökfri bränsleproduktion.

De karakteristiska egenskaperna hos en ingenjörs doktorsexamen är dess fyra års löptid, högre stipendier än vanliga doktorander och kravet att mestadels (cirka tre år) spenderas i forskning inom industrin.

Forskningsstöd

Stöd till forskarstuderande studeras samordnas genom fakultetsforskningskontoret. Varje doktorand har en huvudvetenskaplig handledare och minst en ytterligare handledare. Regelbundna formella övervakningsmöten, vanligtvis en gång i månaden, kommer att äga rum med en eller båda dina handledare. Vi tillhandahåller också akademiska doktorander och studenter PGR-reps som är tillgängliga om du har en fråga om förfaranden som rör forskning, är oroade över dina framsteg eller tillgängliga faciliteter.

Alla doktorander är inskrivna i teknisk utbildningsprogrammet, detta är ett strukturerat utbildningsprogram som bygger på formella externa ramar som Joint Skills Statement, Research Development Framework (RDF) och Forskningsrådets vägledning. Engineering and Science Research Council (EPSRC) har erkänt vårt fakultetsprogram som en branschledande standard för forskarutbildning och -utbildning.

Fakulteten har utmärkta kontakter med industrin och kommer att säkerställa att du utvecklar överförbara färdigheter som kommer att vara till nytta i en rad olika karriärer. Du kommer också ha tillgång till forskarskolans forskarutvecklingsprogram.

Behörighet

  • Anmälningskrav: 2.1 (eller internationell ekvivalent) och / eller en mastere på meriter eller högre i ett relevant ämne
  • IELTS: 6,0 (inte mindre än 5,5 i varje element)
Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad November 2, 2017
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Aug. 2019
Duration
Varaktighet
4 år
Heltid
Price
Pris
4,300 GBP
Storbritannien / EU-avgifter £ 4,300; Internationella avgifter: £ 21.060
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - Nottingham, England
Startdatum : Aug. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Aug. 2019
Storbritannien - Nottingham, England
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan