Doktorsexamen i samhällsvetenskap

The Hong Kong University of Science and Technology

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Doktorsexamen i samhällsvetenskap

The Hong Kong University of Science and Technology

På HKUST erbjuder vi det största tvärvetenskapliga universitetsnivåprogrammet inom humaniora och alt = "samhällsvetenskap i Kina och Kina och den enda som har ett tydligt, programvitt, jämförande fokus som exemplifierats av våra innovativa globala Kina-studier .

Precis som alla högskolans högskolor är vi dedikerade till forskning och undervisning. Vad som skiljer oss från våra kamrater är vårt uttryckliga fokus på globala, särskilt nordamerikanska och kinesiska, bästa praxis inom undervisning, utbildning och placering, och vår egen forskning.

Ph.D. i samhällsvetenskap förbereder studenter som vill bedriva en karriär i akademien, politisk forskning eller konsultation i samband med samhällsansvar, politik eller ekonomi, allmänt tänkt. Precis som med MPhil-studenter, Ph.D. Studenterna tilldelas en uppsatsrådgivare och förses med ett doktorandstudium som bär ansvaret för undervisning / forskning.

Vanligtvis kan studenter välja att specialisera antingen inom politikområdet ekonomi, som omfattar specialområden inom politik, ekonomi, regional geografi, internationella relationer och vetenskap, teknik och samhälle (STS) eller sociala relationer och dess närstående specialisering inom disciplinerna av sociologi, psykologi, antropologi och demografi. För att säkerställa att vår doktorand akademiker har starka forskningsfärdigheter, är studenterna skyldiga att ta följande fyra obligatoriska metodkurser oavsett deras specialisering.

Research Foci

I samhällsvetenskap är forskningen främst inriktad på den växande ekonomin, polisen och samhället i Kina. Särskilda ämnen omfattar ekonomiska reformer och utveckling, social stratifiering och rörlighet, stridande politik, utrikespolitik och relationer, historisk demografi och migration, miljöpolitik, känslor och den kinesiska personligheten samt breda frågor som gäller kön, kultur och innovationsrollen och teknik i samhället.

Förkunskapskrav

jag. Allmänna behörighetskrav

Sökande som söker till magisterexamen ska ha:

  • erhållit en kandidatexamen från en erkänd institution eller en godkänd likvärdig kvalifikation

ii. Engelska Språk Admission Requirements

Du måste uppfylla engelska språkkrav med någon av följande kunskaper *:

  • TOEFL-iBT 80
  • TOEFL-pBT 550
  • TOEFL-reviderat papperslevererat test 60 (totala poäng för läsning, lyssna och skriva sektioner)
  • IELTS (akademisk modul)
    • För 2019/20 Anmälningar: Totalpoäng: 6,5 och Alla delpoäng: 5,5
    • För 2018/19 Anmälningar: Totalpoäng: 6,0 och Alla underpoäng: 5,5

* Om ditt första språk är engelska, och din kandidatexamen eller motsvarande examen har tilldelats av en institution där undervisningsmediet var engelska, kommer du att avstå från att uppfylla ovanstående engelska språkkrav.

Ansökningsfrister

För 2019/20 Fallfallintag:

Icke-lokala sökande *
Heltid: 3 jan 2019
Deltid: 3 jan 2019

Lokala sökande
Heltid: 3 jan 2019
Deltid: 3 jan 2019

* Sökande som behöver ett visum / inträdesbevis för studerande i Hong Kong, anses som icke-lokala studenter. För detaljer om studentens visum- / behörighetskrav, vänligen klicka här .

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad September 10, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
3 - 6 år
Deltid
Heltid
Price
Pris
42,100 HKD
per år
Locations
Hongkong - Hong Kong
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Please visit here for details.
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates