Doktorsexamen i moderna språk och områdestudier

University of Portsmouth

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Doktorsexamen i moderna språk och områdestudier

University of Portsmouth

Doktorsexamen i moderna språk och områdestudier

Forskningsöversikt

Språkskolan och områdestudierna (SLAS) är en av de största, väl etablerade avdelningarna i sitt slag i Storbritannien. Vi kan erbjuda doktorsövervakning inom ett brett spektrum av teman och discipliner med särskild expertis inom tillämpad lingvistik, sociolingvistik, språkutbildning, översättning, internationell utveckling, afrikanska studier, amerikanska studier, europeiska studier och östasiatiska studier.

Som doktorand kan du genomföra dina studier på heltid eller deltid under överinseende av internationellt erkända forskare som kommer att välkomna dig till vår livliga forskningsmiljö. Våra doktorander stöds fullt ut under hela studietiden av deras kontrollgrupp, forskarskolan och centrum för europeisk och internationell forskning (CEISR).

Forskningscenter

Alla forskare i språkskolan och områdestudier hör till Centrum för europeisk och internationell forskning (CEISR) . Detta är ett viktigt tvärvetenskapligt centrum som samlar forskare och doktorander från hela universitetet, däribland lingvisare, historiker, sociologer, politiker, antropologer och specialister inom områdestudier. CEISR är organiserat i åtta forskningskluster:

 • Fransktalande Afrika
 • Rättvisa i bräckliga stater
 • Språk över gränserna
 • Säkerhet, medborgarskap och social rättvisa
 • Social och kulturhistoria
 • Sociologi och samhällsteori
 • Transnationellt Europa
 • Kvinnor och genusstudier.

Forskningsområden

Skolan välkomnar ansökningar från kandidater som önskar utöva en högre grad genom forskning. Vi kan tillhandahålla övervakning inom en rad områden, inklusive kommunikation och tillämpad lingvistik, översättning och tolkning, språkutbildning, internationell utveckling, afrikanska studier, amerikanska studier, europeiska studier och östasiatiska studier.

Finansierade PhD möjligheter

 • Utveckling av metoder för mainstreaming av våld mot kvinnor och flickor i utvärderingar av internationella sociala utvecklingsprogram. (ansökningsdatum 22 januari 2018)
 • Handel, kön och utveckling: en jämförande analys av effekterna av handelspolitiken på kvinnor i utvalda särskilda ekonomiska zoner (SEZ) av den gemensamma marknaden för östra och södra Afrika (COMESA) och / eller den sydasiatiska nationen för regionalt samarbete (SARC) . (ansökningsdatum 22 januari 2018)
 • Pratar om andras terrorattacker (ansökningsfrist 22 januari 2018)

Ta studenten

Vår dedikerade forskarskola är den första porten för information till alla forskarstuderande och handledare. Vi stöder, administrerar och samordnar utbildning för MPhil, PhD och Professional Doctorate-program.

Som forskarstuderande vid University of Portsmouth du tillgång till forskarutbildningsutvecklingsprogrammet, som erbjuder bred baserad generisk kompetensutbildning med över 150 workshops inom ett brett spektrum av ämnen, inklusive forskningsprojekt, doktorsprocess och karriärutveckling. Dessa populära och högklassiga verkstäder levereras av våra experthandledare från hela universitetet och stöder våra studenter i alla faser av sin forskarutbildning.

Hitta en handledare

Vänligen kontakta oss för att diskutera dina forskningsidéer mer detaljerat och se till att vi har den tillsynskunskap som är tillgänglig för att stödja ditt avsedda forskningsområde. Vi kan sedan sätta dig i kontakt med en potentiell handledare.

Ingångskrav

En bra första examen från ett internationellt erkänt universitet (beroende på valda kurs, minst andra klass eller motsvarande) eller en magisterexamen i ett lämpligt ämne. Exceptionellt kommer motsvarande yrkeserfarenhet och / eller kvalifikationer att övervägas.

För elever vars första språk inte är engelska krävs en engelskspråkig kompetens på minst IELTS-band 6,5 med ingen komponentpoäng under 6,0. Översättning och litteraturstudier kräver engelsk språkkunskaper i minst IELTS-band 7,0 utan komponentpoäng under 6,5 .

Startdatum: oktober och februari.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska


Senast uppdaterad January 31, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Feb. 2019
Okt. 2019
Duration
Varaktighet
Deltid
Heltid
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - Portsmouth, England
Startdatum : Feb. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Startdatum : Okt. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Feb. 2019
Storbritannien - Portsmouth, England
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Okt. 2019
Storbritannien - Portsmouth, England
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan