Doktorsexamen i livsmedelsvetenskap

Allmänt

Programbeskrivning

Programmets namn: Doktorsexamen i livsmedelsvetenskap
DGP-kod: 506628
Normal period för examen: 6 terminer
Studiepoäng: 210
Examensbevis: Doktorsexamen i livsmedelsvetenskap
Campus där den erbjuds: Hermosillo

Programbeskrivning

Allmän mål

Erbjuda en ram med specialiserad akademisk bildning till kandidater från biologiska vetenskaper, kemisk-biologer, kemiteknik, agronom och liknande raser, som bildar mänskliga resurser på utmärkt nivå, med en solid förberedelse inom olika områden av vetenskapen, som kan realisera originalundersökning och oberoende som representerar betydande framsteg inom matvetenskap och teknik, med större tonvikt inom områdena korn och vattenbruksprodukter. Ge dem också en djupgående och övergripande överblick så att de kan identifiera relevanta problem i sina arbetsområden och skapa relevant kunskap.

Särskilda mål

  • Att förbereda personal på hög akademisk nivå, under ett handledningssystem, genom kurser och originalarbeten, vars slutliga mål avslutas med en examensavhandling.
  • Form mänskliga resurser som kan söka, identifiera och lösa problem som landet står inför, angående livsmedelsvetenskap.
  • Förbered mänskliga resurser på hög nivå som kan generera kunskap genom planering, utformning och utveckling av forskningsprojekt som är relevanta för utvecklingen av livsmedelsvetenskap och lösningen av problemen med livsmedelsproduktion och bearbetning samt jordbruk.
  • Främja och främja spridning och spridning av vetenskaplig kunskap i en eller flera ämnen inom livsmedelsvetenskap, och på så sätt stärka den nationella vetenskapliga kulturen och särskilt den regionala.
  • Förbered mänskliga resurser på högsta nivå med kunskaper för att effektivt överföra kunskaper, utbilda nya forskare och leda arbetsgrupper som främjar att höja vetenskapsnivån i Mexiko.
  • Artikulera forskningsverksamheten för de akademiska organen och deras generationslinjer och tillämpning av kunskap med utbildning av mänskliga resurser.
  • Presentera resultaten av den forskning som genomförs genom deltagande i specialiserade evenemang och publicering av forskningsartiklar i vetenskapliga tidskrifter som indexeras av ISI för nationell eller internationell spridning.
  • Länk till andra institutioners forskarutbildning genom särskilda avtal, samt påverkar innehållet i de akademiska programmen i de relaterade graderna.

Vad kommer dina färdigheter att vara när du avslutar programmet?

Kandidaterna hanterar kritiskt den vetenskapliga och tekniska informationen av specialiserade nuvarande källor. Dessutom har de förmåga att utveckla grundläggande och tillämpad forskning för att lösa problem. På samma sätt är de utbildade för att utbilda specialiserade personalresurser.

Graduate profil

  • De kommer att ha fått en solid och aktuell kunskap inom livsmedelsvetenskap och teknik.
  • De kommer att ha kapacitet att stödja och utveckla grundläggande och tillämpad forskning på ett oberoende sätt som kommer att påverka lösningen av relevanta problem, med en vetenskaplig, teknisk, etisk och humanistisk inriktning.
  • De kommer på ett kritiskt sätt att hantera den vetenskapliga och / eller tekniska informationen av specialiserade nuvarande källor.
  • De kommer att utbildas för att utbilda specialiserade personalresurser.
  • De kommer att kunna formulera originalprojekt av grundläggande och tillämpad forskning självständigt och leda forskningsgrupper.
  • De kommer att ha kapacitet att utbilda personalresurser på forskarnivå.

Curriculum

Kurskarta

114653_Mapacurricular04.png

Förteckning över ämnen

Grundämnen

  • biostatistik
  • Food Biochemistry
  • Fysikalisk kemi av mat
  • Livsmedelsbiologi
  • näring
  • Matkemi
  • Matreologi
  • Grunderna för toxikologi

Specialiserande ämnen

  • Kvaliteten på mjöl och bakning
  • Entomologi av korn och lagrade livsmedelsprodukter
  • Hantering av korn och lagrade produkter
  • Mikrobiologi av korn
  • Massreologi
  • Kornteknik
  • Extrudering av mat
  • Tekniska egenskaper hos korn
  • Skörd av fiskebiprodukter
  • Biokemi av marina produkter
  • Kvalitetskontroll vid bearbetning av marina produkter
  • Enzymer av marint ursprung
  • Fysiologi av marina produkter
  • Förvaltning och bearbetning av marina produkter
  • Mikrobiologi av marina livsmedel
  • Toxikologi av marina produkter
  • Avancerad biokemi
  • Kolhydrater, lipider och proteiner: näringsmässiga aspekter
  • Utformning och utvärdering av experiment
  • Fysikalisk kemi av proteiner
  • Fysiologi och mikrobiell kinetik
  • Funktionella egenskaper hos mat
  • Livsmedelssäkerhet
  • Fysiologi och biokemi av spannmål och frön

Valfria ämnen

  • Aktivering av xenobiotika
  • Kolhydratkemi
  • Lipidkemi
  • Torkning av korn
  • Förpackning av marina produkter
  • Matkvalitetsbedömning
  • Sensoriell utvärdering av mat
  • Grundläggande för kromatografiska metoder: Teori och praktik
  • Avancerad matkemi
  • Avancerade ämnen i livsmedeltoxikologi
  • Utvalda ämnen inom vattenbruksprodukter
  • Utvalda ämnen i baljväxter
  • Utvalda ämnen i spannmål och oljeväxter
  • Molekylär och cellulär biologi
  • Valda teman

Linjer för generering och / eller tillämpning av kunskap om programmet.

  • bioteknik
  • Funktionella egenskaper hos biomolekylerna
  • Livsmedelshantering, bearbetning, bevarande och säkerhet
  • Kemiska, biokemiska och näringsmässiga egenskaper hos livsmedel

Akademisk kärna

namn

post

Dr. Josafat Marina Ezquerra Brauer

ezquerra@guayacan.uson.mx

Dr. Benjamín Ramírez Wong

bramirez@guaymas.uson.mx

Dr Mario Onofre Cortez Rocha

mcortez@guayacan.uson.mx

Dr Enrique Márquez Ríos

emarquez@guayacan.uson.mx

Dr Maribel Plascencia Jatomea

mplascencia@guayacan.uson.mx

Dr Francisco Javier Cinco Moroyoqui

fcinco@guayacan.uson.mx

Dr. Patricia Isabel Torres Chávez

pitorres@guayacan.uson.mx

Dr. Armando Burgos Hernández

aburgos@guayacan.uson.mx

Dr Carmen Lizette Del Toro Sánchez

carmen.deltoro@unison.mx

Hur går du in på denna doktorandkurs?

Inresa krav

  • Ansökan om upptagning med foto.
  • Examensarbete (original och kopia).
  • Examensbevis för mästare i discipliner relaterade till programmet med minsta genomsnittet 80/100 (kopia).
  • Bevis på genomsnittliga betyg, om intyget inte ger det (original).
  • Dokument som godkänner TOEFL motsvarande ett lägsta poäng på 450 poäng (original).
  • Examination av EXANI-III kunskaper och färdigheter CENEVAL (1000 poäng).
  • Skicka en muntlig och skriftlig uppsats (fria format, max 10 sidor) som innehåller det preliminära ämnet för forskning som godkänts av en doktorand.
  • Brev av engagemang för exklusiv dedikation till doktorsprogrammet.
  • Curriculum vitae med officiella kuponger.
  • Tre rekommendationsbrev från professorer i SNI.
  • Födelsecertifikat (original och kopia).
  • Unik kod för befolkningsregistrering (CURP), för mexikaner. För utlänningar, Migrationsform av student FM2 eller FM9 (kopia).
  • Elector legitimation (båda sidor), för mexikaner. Pass, för utlänningar (kopia).
  • Äktenskapsintyg, födelseattest för barn och make (kopia), endast om tillämpligt.
  • Om du har varit CONACYT-forskare bifogar du en utgåva.
  • Bevis på läkarundersökning.

antagning Profile

Studenterna av programmen med inriktning mot forskningen i forskarutbildningen inom livsmedelsvetenskap och teknik måste ha intresse av den vetenskapliga undersökningen inom livsmedelsområdet. Det är nödvändigt att de har möjlighet att söka, erhålla, förstå och integrera den vetenskapliga informationen som publiceras på det internationella området. Dessutom är det önskvärt att de har erfarenhet och förmåga att arbeta i ett livsmedelslaboratorium.

På samma sätt måste alla elever på ett tillfredsställande sätt ha fullföljt studien av nivån omedelbart innan de strävar efter att komma in och ha förvärvat följande specifika kompetenser:

  • De viktigaste aspekterna av kemisk terminologi, biokemi, fysikkemi, toxikologi, mikrobiologi och matteknik.
  • Grundläggande och huvudprocedurer som används vid kemisk, biokemisk, fysikalisk och mikrobiologisk analys av livsmedel.
  • Karaktärerna hos de olika tillstånden av materia och de teorier som används för att beskriva dem.
  • De viktigaste egenskaperna hos de kemiska elementen i livsmedel och deras föreningar.

Den typ av student som kommer att acceptera programmet måste ha följande färdigheter och förmågor:

  • Muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga.
  • Förståelse av vetenskapliga texter på engelska.
  • Färdigheter för att söka och skaffa information, antingen i primär eller sekundär källa.
  • Färdigheter för syntes, rapportering och presentation.
  • Färdigheter för att lösa problem som rör kvalitativ och kvantitativ information.
  • Färdigheter att tillämpa teoretisk kunskap för att träna.
  • Färdigheter och färdigheter i praktiska aspekter. Manuell förmåga att utföra uppgifter av vetenskaplig och praktisk karaktär.
  • Färdigheter för studier och lärande självständigt.
  • Färdigheter relaterade till datorverktyg och informationsteknik.
  • Interpersonella färdigheter, lämpliga för förhållandet till andra människor och för integration i arbetsgrupper.
  • Ledarskapskapacitet
  • Kapacitet för grupparbete.
  • Kapacitet för beslutsfattande
  • Färdigheter i numerisk beräkning, inklusive aspekter som värdering av magnituderna och deras order, korrekt användning av måttenheterna, analys av fel, statistiska bedömningar etc.
  • Möjlighet att integrera kvalitet som en av de viktigaste variablerna att överväga i vardagen.
  • Färdigheter i tillämpningen av deduktivt resonemang och användandet av kreativ förmåga.
  • Förmåga att känna igen behovet av respekt för livet, människors och miljöens välbefinnande.

Vad behöver du för att få graden?

Kvalifikationskrav

För att få doktorsexamen måste du:

  • Godkänn de totala poängen och uppfylla övriga krav som fastställs i motsvarande examenprogram.
  • Bevis för att förstå ett annat språk än spanska, som fastställts av forskarutbildningsnämnden enligt studieprogrammet.
  • Pröva examen av betyget i den skriftliga fasen och i muntliga fasen innan en juryn heter ex profeso.
  • Överensstämmer med de bestämmelser och krav som Skoltjänsten kräver för att utfärda examen.

Titreringsalternativ

I forskarutbildningen i livsmedelsvetenskap och teknik är en enda modalitet inrättad för att få akademiska examina. Denna modalitet består av två faser: skriftlig fas och oral fas. För den här nivån består den skriftliga fasen av en individuell uppsats som, förutom att uppfylla kraven i mastersuppsatsen, nödvändigtvis innehåller en originalforskning som möjliggör kunskapsutveckling inom matområdet. Den muntliga fasen av 38-graders tentamen består av att framgångsrikt försvara avhandlingen inför handledningskommittén i enlighet med artiklarna 61 och 62 i REP.

Hur mycket kostar det för att studera denna doktorandkurs?

Kostnaden för EXANI-III

Registreringskostnaden för sökande till Universidad de Sonora meddelas årligen tillsammans med första anmälan.

Registrerings- och studieavgifter

Eleverna måste, när de ingår i något av kandidatprogrammen, täcka motsvarande avgifter enligt den nuvarande minimilön i staden Hermosillo, som fastställs i kvotförordningen.

Större rapporter

Francisco Rodríguez Félix
Programkoordinator
Rosales och Blvd. Luis Encinas s / n, Col Centro, CP 83000, byggnad 5P. Hermosillo, Sonora.
coordinacion.dipa@unison.mx
Tel: 52 (662) 259 2207, 52 (662) 259 2209
href = "http://dipa.unison.mx/?op=doctorado

Senast uppdaterad juni 2019

Om skolan

La Universidad de Sonora es una institución pública autónoma que tiene como misión formar, en programas educativos de calidad y pertinencia, profesionales integrales y competentes a nivel nacional e i ... Läs mer

La Universidad de Sonora es una institución pública autónoma que tiene como misión formar, en programas educativos de calidad y pertinencia, profesionales integrales y competentes a nivel nacional e internacional, articulando la docencia con la generación, aplicación y transferencia del conocimiento y la tecnología, así como con la vinculación con los sectores productivo y social, para contribuir al desarrollo sostenible de la sociedad. Läs mindre