Doktorsexamen i ledarskap och styrning

Allmänt

Programbeskrivning

Detta program ger betoning på forskning om både ledarskap och styrelsefilosofi, teori och praktik, för att analysera från ett ledarskap (i motsats till ledning) ram. Programmet tillhandahåller undersökning av ledarskap och styrningspraxis, inklusive ledar-följare-kontextdynamik, anpassningsfullt ledarskap och förvaltning av ekonomiska, materiella och mänskliga resurser. Det har följande koncentrationer;

 1. Företags ledarskap och styrning,
 2. Ledarskapspsykologi,
 3. Offentlig förvaltning,
 4. Civic Leadership,
 5. Religiöst sektors ledarskap och
 6. Styrning, statsmänsklighet och politiskt ledarskap.

Ph.D. Program Läge för studiealternativ för kursperioden:

 • Kvällskurser - måndag-torsdag
 • Helgkurser - fredag och lördag
 • Modulklasser - 2 veckor varje termin

130892_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpgFörväg / Unsplash

Förkunskapskrav

 • För att bli antagen till ett AIU doktorandprogram måste en sökande ha en magisterexamen från AIU eller en institution som erkänns av AIU senaten. Utöver innehavet av en examen måste den sökande ha ett kumulativt medelvärde på minst en B i sina kandidatstudier och måste visa förmåga inom akademisk forskning. Specifika programkrav gäller.
 • I undantagsfall kan senaten, på rekommendation av någon av skolorna, tillåta doktorandprogrammet, sökande som har en magisterexamen, förutsatt att sådana kandidater, på grundval av det forsknings-, professionella och akademiska arbete de har gjort, kan visa att de är väl kvalificerade för att bedriva doktorsarbete.

När ska man ansöka

Ansökningar om de ordinarie programmen stängs normalt den 15 december för januariintaget, 15 april för majintaget och 15 augusti för septemberintaget.

För att internationella studenter ska accepteras i septemberintaget borde ditt ansökningsformulär ha skickats i april, för januariintag borde du ha skickat din ansökan i september och för aprilintag borde du ha skickat ett ansökningsformulär till januari.

För skolbaserade program ska din ansökan nå oss senast den 10 mars för aprilhelgen, den 10 juli för augustihelgen och den 10 november för decemberhelgen.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Africa International University is a chartered Christian university located in the serene environment of Karen, Nairobi, a strategic location, serene and conducive for learning. Africa International U ... Läs mer

Africa International University is a chartered Christian university located in the serene environment of Karen, Nairobi, a strategic location, serene and conducive for learning. Africa International University currently trains students in Theology, Business, ICT, Psychology, Languages, Community Development, Linguistics Leadership and Education. Läs mindre