Doktorsexamen i humanistiska studier

Tecnológico de Monterrey - ITESM

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Doktorsexamen i humanistiska studier

Tecnológico de Monterrey - ITESM

doctorado

Doktorgrad i humanistiska studier (DEH) syftar till att generera kunskaper från humanistiska vetenskapsområdet genom tvärvetenskaplig forskning av hög kvalitet med avsikt att expandera horisonten från vilken en kritisk reflektion om den nuvarande miljön och dess utmaningar kan genereras.

DEH försöker träna oberoende forskare med färdigheter, kunskaper och färdigheter för att föreslå, utveckla och rådgöra nationella och internationella forskningsprojekt inom sitt kompetensområde. generera ny kunskap inom humanioraområdet och utveckla sociala entreprenörskapsprojekt med hög kapacitet att möta samhällets behov.

Programmet erbjuder fyra rader av forskning som möjliggör fördjupning, förståelse och erbjuda perspektiv på dilemman i nutidskultur. Dessa linjer är: Vetenskap, teknik och samhälle; Kommunikation och media; Studier av historisk, kulturell och litterär diskurs och etik.

nytta

lärare

Program som lärs ut av professorer med doktorsexamen och yrkeserfarenhet från Tecnológico de Monterrey-skolan. 80% av den akademiska fakulteten tillhör det nationella systemet för forskare (SNI).

ackrediteringar

Detta program har ackrediteringar och erkännanden från nationella och internationella institutioner som: Program ackrediterat av National Graduate Certificate of Quality (PNPC) av CONACYT Commission of Universities of Association of Schools and Universities of South of the United States (SACS).

Tecnológico de Monterrey är ackrediterad av kommissionen för universitet i Förenade kungarikets förening och universitet för att ge yrkesexamen och akademiska grader av mästare och alt = "doktorand". Kontakta kommissionen av universitet vid 1866 Southern Lane , Decatur, Georgia 30033-4097, eller ring (1) 404-679-4500 (1) 404-679-4500, för frågor om ackreditering av Tecnológico de Monterrey Erkännande av officiell giltighet av sekretariatet för offentlig utbildning i Mexiko .

Utbildningsmodell

Det aktiva deltagandet av eleverna i deras professionella och personliga utbildning främjas genom individuellt och samarbetande lärande. Denna modell gör det också möjligt för studenten att bygga sin kunskap med vägledning av expertlärare inom sitt yrkesområde och undervisning.

Jag riktar mig till

Programmet riktar sig till personer som försöker utveckla en utbildning som de kan specialisera i sina studier, skapa kunskaper och färdigheter genom forskning som bidrar till utveckling och social förbättring av landet. Särskilt syftar det till att

 • Akademiker som kreativt och adekvat möter utmaningar och behov av socialt entreprenörskap, oumbärliga i nya globaliserade och digitala sammanhang.
 • Ledare och medarbetare av icke-statliga organisationer som främjar förståelsen för samhället och dess nuvarande processer för att styra sin verksamhet.
 • Professionella som arbetar inom privata, offentliga och sociala sektorer, vars intressen eller arbetsbehov kräver att utveckla en innovativ humanistisk och social profil.
 • Människor som är intresserade av att stärka högre utbildningssystem genom utövande av undervisning och forskning.

mål

Doktorgrad i humanistiska studier syftar till att

 • Föreslå, utveckla och ge råd till nationella och internationella forskningsprojekt inom sitt kompetensområde, från tillvägagångssättet för genomförandet.
 • Generera ny kunskap inom humaniora, särskilt inom deras specialitet, genom peer-reviewed vetenskapliga publikationer, som artiklar (i Scopus tidskrifter), kapitel i böcker, böcker eller utveckling av innovativa utbildningsprogram.
 • Utveckla sociala entreprenörskapsprojekt med hög kapacitet att möta samhällets behov.
 • Tillhör det nationella systemet för forskare av CONACYT eller liknande, om det ligger utanför Mexiko.
 • Var skapare i det nationella systemet för skapare eller liknande, om du bor utanför Mexiko.

forskningsområden

Generationslinjerna och tillämpning av kunskaper (LGAC) där doktorn i humanistiska studier fokuserar är:

 • Vetenskap, teknik och samhälle. Denna LGAC syftar till att studera de komplexa relationerna mellan samhälle, teknik, vetenskap och kultur och deras konsekvenser, från epistemologiska till ekonomiska.
 • Kommunikation och media. Denna forskningslinje fokuserar på förklaringen och analysen av medierna i det moderna samhället, särskilt i sitt deltagande i byggandet av det sociala.
 • Studier av historisk, kulturell och litterär diskurs. Denna forskningslinje syftar till att studera de olika manifestationerna av diskurs i sina skriftliga, digitala eller audiovisuella stöd från historiska, konstnärliga och litterära tillvägagångssätt
 • Etik. Denna linje strävar efter att vara en domän av kunskapsgenerering där det aktuella samhällets rörelser och tendenser tolkas ur olika perspektiv ifrågasätts ur et etisk-filosofiskt perspektiv.
Denna skola erbjuder program i:
 • Spansk


Senast uppdaterad October 7, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Aug. 2019
Duration
Varaktighet
4 år
Heltid
Price
Pris
37,300 MXN
Information
Deadline
Locations
Mexiko - Mexico City, Mexico City
Startdatum : Aug. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Mexiko - Monterrey, Nuevo Leon
Startdatum : Aug. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Aug. 2019
Mexiko - Monterrey, Nuevo Leon
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Mexiko - Mexico City, Mexico City
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan