Doktorsexamen i ekonomi

Allmänt

Läs mer om det här programmet på institutionens hemsida

Programbeskrivning

Med ett heltidsstipendium vid DIW Graduate Center

Institution

Det tyska institutet för ekonomisk forskning (DIW Berlin) är ett av de ledande ekonomiska forskningsinstituten i Tyskland. Vi är ett oberoende, ideellt institut som arbetar med ekonomisk forskning, service och policyrådgivning. Förutom ett nära samarbete med universitet i Berlin och Brandenburg är vi också aktiva i internationella akademiska nätverk.

Placera

Doktorand i ekonomi

DIW Graduate Center (GC) vid tyska institutet för ekonomisk forskning välkomnar ansökningar från högkvalificerade doktorander från hela världen för att anmäla sig till sitt strukturerade doktorandprogram i ekonomi.

Målet med DIW Graduate Center är att ge enastående doktorander en forskningsmiljö och en utbildningsstruktur som kommer att utveckla sina talanger på ett exemplariskt sätt. Det ger dem en djup förståelse för ekonomiska och sociala processer samtidigt som de ger dem möjlighet att tillämpa sina kunskaper inom den professionella forskningsmiljön hos en av de ledande ekonomiska tankesmedjorna i Tyskland.

Graduate Center erbjuder ett femårigt program med fördjupad utbildning i ekonomi som leder till en doktorsexamen. från ett av Berlins universitet. Studenten kommer att gå igenom en läroplan på hög nivå och få utbildning på arbetsplatsen i DIW Berlins forskningsavdelningar. Studentens forskning ska fokusera på teoretiska och / eller tillämpade ämnen inom ekonomi och relaterade samhällsvetenskap. Både utbildningen och forskningen vid GC har en stark empirisk komponent. Ph.D. utbildning inkluderar även sponsrade praktikplatser vid prestigefyllda institutioner, såsom Internationella valutafonden, Världsbanken och ministerier.

Efter att ha genomfört programmet har studenterna skickat in ett antal artiklar till vetenskapliga tidskrifter. De får ett intyg som bekräftar deltagande tillsammans med en doktorsexamen.

DIW Graduate Center erbjuder fyra års finansiering och betalar ett standardstipendium på 1200 € per månad. Efter det första året tilldelas doktorander till institutets forskningsavdelningar. Forskningspositioner erbjuds beroende på volymen av forskningsprojekt under arbete.

Krav

Sökande måste ha en magisterexamen eller diplom i ekonomi för att kunna ansöka om det ekonomiska utbildningsprogrammet. Examen från andra relaterade områden (som civilingenjör, statistik eller kvantitativ samhällsvetenskap) kan också uppfylla kraven för programmet om den sökande har en tillräcklig bakgrund inom ekonomi.

Sökande vars modersmål inte är engelska måste visa engelska kunskaper om de inte har en examen från ett universitet i ett engelsktalande land eller kan dokumentera minst ett års studier vid ett engelsktalande universitet. Tillräckliga bevis för att behärska engelska är höga poäng i TOEFL- eller IELTS-tester. Kunskaper i tyska är inte ett nödvändigt krav för en framgångsrik ansökan, men studenter uppmuntras att lära sig och förbättra sina färdigheter.

Sista ansökningsdag: 15 februari 2021.

Ansökningsförfarande och ytterligare information: https://www.diw.de/en/diw_01.c.619412.sv/graduate_center.html

Kontakt: Daniela Centemero

Ansökningsansvarig

DIW Graduate Center

E-post: gradcenter@diw.de

Telefon: +49 30 89789-547

Senast uppdaterad Nov 2020

Om skolan

DIW Berlin conducts socially relevant research in line with international standards, engages in knowledge transfer, and supports young researchers. The institute also contributes significantly to the ... Läs mer

DIW Berlin conducts socially relevant research in line with international standards, engages in knowledge transfer, and supports young researchers. The institute also contributes significantly to the expansion of the national and international research data infrastructure in the social and economic sciences. DIW Berlin is a member of the Leibniz Association and operates exclusively for non-profit scientific purposes. Läs mindre