Doktorsexamen i ekonomi

The Hong Kong University of Science and Technology

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Doktorsexamen i ekonomi

The Hong Kong University of Science and Technology

Institutionen för ekonomi betonar både undervisning och forskning och ser dem som ömsesidigt förstärkande. Fakultetsmedlemmar uppmanas att engagera sig i viktig forskning som leder till publicering i ledande internationella tidskrifter. Fakultetsmedlemmar uppmanas också att tillämpa stränga metoder för lokala ekonomiska problem som har hög akademiskt värde.

Fakultetsmedlemmarna i avdelningen är högt ansedda och deras prestationer är formellt erkända i flera studier av produktivitet i alt = "ekonomisk forskning. År 2012 rankade akademiska rankningen av världsuniversiteter, som utförs av Shanghai Jiaotong University, avdelningen som nr 1 i Asien och nr 48 i världen. Även i 2012 bedömde EDUNIVERSAL Best Masters Ranking avdelningen som nr 1 i Fjärran Östasien.

Centrum för ekonomisk utveckling grundades 1995 med stöd från avdelningen. Dess mål är att stödja forskning om processen för ekonomisk utveckling, med tonvikt på ekonomisk utveckling i Större Kinas och Asien-Stillahavsområdet. Några av avdelningsmedlemmarna är aktiva i skolans tvärvetenskapliga centrum för experimentell företagsforskning.

Ph.D. programmet är ett forskningsinriktat examensprogram. Det är utformat så att studenterna kan koncentrera sig på ett specialiserat område och ge dem möjlighet att göra original, grundforskning inom detta område. Programmet förbereder eleverna för en lärar- och / eller forskarkarriär i universitet, forskningsinstitutioner, företag och i regeringen.

Ph.D. Programmet fokuserar på originalforskning av studenten, men kräver också kursarbete. Doktorand fortsätter från antagning till programmet, kandidat till examen och sedan till försvar av avhandlingen. Var och en har en uppsatshandledare som övervakar studentens forskning. Studenter erhåller kandidatur genom att framgångsrikt slutföra en kvalificerad tentamen. En heltidsstudent som gör goda framsteg förväntas kunna fullfölja doktorsavhandlingen. grad på fyra år. De första två åren av programmet kommer normalt att ägnas åt kurser, vilket leder till den stora fältundersökningen och ett forskningsblad. Därefter börjar studenten skriva avhandlingen.

Research Foci

Utöver microalt = "ekonomi, makroekonomi =" ekonomi och ekonometri, fokuserar institutionens forskningsområden på: ekonomisk tillväxt och utveckling, industriell organisation, internationell alt = "ekonomi, Kina ekonomi, experimentell och beteendemässig alt =" ekonomi och arbetskraft alt = "ekonomi.

Förkunskapskrav

jag. Allmänna behörighetskrav

Sökande som söker till magisterexamen ska ha:

  • erhållit en kandidatexamen från en erkänd institution eller en godkänd likvärdig kvalifikation

ii. Engelska Språk Admission Requirements

Du måste uppfylla engelska språkkrav med någon av följande kunskaper *:

  • TOEFL-iBT 80
  • TOEFL-pBT 550
  • TOEFL-reviderat papperslevererat test 60 (totala poäng för läsning, lyssna och skriva sektioner)
  • IELTS (akademisk modul)
    • För 2019/20 Anmälningar: Totalpoäng: 6,5 och Alla delpoäng: 5,5
    • För 2018/19 Anmälningar: Totalpoäng: 6,0 och Alla underpoäng: 5,5

* Om ditt första språk är engelska, och din kandidatexamen eller motsvarande examen har tilldelats av en institution där undervisningsmediet var engelska, kommer du att avstå från att uppfylla ovanstående engelska språkkrav.

III. Programspecifika behörighetskrav

Sökande ska ha en tillfredsställande poäng i GMAT eller GRE, ovanpå (i) och (ii) ovan

Ansökningsfrister

För 2019/20 Fallfallintag:

Icke-lokala sökande *
Heltid: 15 jan 2019
Deltid: 15 jan 2019

Lokala sökande
Heltid: 15 jan 2019
Deltid: 15 jan 2019

* Sökande som behöver ett visum / inträdesbevis för studerande i Hong Kong, anses som icke-lokala studenter. För detaljer om studentens visum- / behörighetskrav, vänligen klicka här .

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad September 10, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
3 - 6 år
Deltid
Heltid
Price
Pris
42,100 HKD
per år
Locations
Hongkong - Hong Kong
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Please visit here for details.
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates