Doktorandinnovation inom livsmedelssäkerhet och teknik
Universidade Santiago de Compostela
Nyckelinformation
Campus läge
Santiago de Compostela, Spanien
språk
Spanska, Galiciska
Studieformat
På Campus
Varaktighet
3 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
EUR 200 / per year
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Oct 2024
Introduktion
Globaliseringen av ekonomin och livsmedelsmarknaden gör teknik och livsmedelssäkerhet till en fråga av allmänt intresse som påverkas av många faktorer. Ett effektivt skydd av rätten till livsmedelssäkerhet kräver ett omfattande tillvägagångssätt som tar hänsyn till de risker som är förknippade med mat från jord till bord och som tar hänsyn till alla möjliga perspektiv. Dessutom tar det på ett mycket särskilt sätt hänsyn till den växande betydelsen av näringsrisker, med tanke på den oroande förekomsten av fetma idag och främst hos barn och ungdomar.
Globaliseringen av kommersiellt utbyte och migrationsrörelser, förändringarna i preferenser för livsmedelskonsumtion och näring av spanska medborgare ger också nya problem. Näring, teknik och livsmedelssäkerhet utgör en hel kultur som inte bara ligger i kunskapen om mat, dess teknik och dess analytiska bestämningar, utan också kräver en bredare syn på vad en säker och hälsosam kost innebär. Alla dessa aspekter och de upptäckta utbildningskraven motiverar undervisningen av ett doktorandprogram som behandlar denna fråga på ett specifikt sätt. Det är avsett att utbilda akademiker med utmärkt akademisk förberedelse, vilket gör det möjligt för dem att vara högkvalitativa lärare och forskare inom ramen för teknik och livsmedelssäkerhet i sin vidaste bemärkelse, utveckla sin egen bransch eller samarbeta i innovation och utveckling inom områden relaterade till mat och / eller livsmedelsföretag. . Doktorstiteln är bakterien från de nya generationerna av forskare i offentliga och privata forskningsorganisationer, R + D + I-avdelningar i företag, laboratorier, officiella kontrollcentra och, i förekommande fall, av framtida universitetsprofessorer inom nutrition, bromatologi och livsmedelsteknik.
forskningsområden
- Material i kontakt med livsmedel och livsmedelskvalitet
- Ny teknik inom livsmedelsanalys och bearbetning
- Nya metoder för livsmedelskontroll
Galleri
Idealiska studenter
Studenter som innehar magisterexamen i innovation inom livsmedelssäkerhet och teknologi som erbjuds av USC, såväl som studenter med DEA-examen som erhållits genom de tidigare programmen som omvandlades till detta doktorandprogram: Food: Nutritional Value, Technology and Food Safety vid USC eller i livsmedelsvetenskap och teknik.
När det gäller andra profiler än de angivna kommer Akademiska kommittén att utvärdera varje fall individuellt. Möjligheten att kräva specifika utbildningskomplement kommer att övervägas.
För övriga profiler som inte avlagt magisterexamen krävs motsvarande utbildning i forskarpoäng, minst likvärdig med magisterexamen och direkttillträde, vilket kommer att vara 9 hp.
Antagningar
Läroplan
utbildningsverksamhet
- Närvaro vid konferenser, seminarier och kurser relaterade till forskningslinjerna E2051A01
- Spridning av forskningsresultat E2051A02
- Rörlighet E2051A03
Träning kompletterar
- Introduktion till forskning E2051F01
- Hantering av forskningsutrustning och programvara E2051F02
- Hantering och lagring av elektroniska tidskrifter och informationsdatabaser E2051F03
Programresultat
Ett effektivt skydd av rätten till livsmedelsförsörjning kräver ett helhetsgrepp som tar hänsyn till riskerna med mat från jord till bord och tar hänsyn till alla möjliga perspektiv.