Doktorsprogrammet för hållbar energi جامعة حمد بن خليفة ger eleverna en omfattande kunskap om hållbara energifrågor, och effekterna av stadsbyggande, transport och tillverkning på hållbar energi.

Programmet belyser drivkrafterna för hållbart policyarbete och deras inverkan på samhälle, ekonomi och miljö. Verklig och målinriktad forskning är nyckeln till de två vetenskapliga graderna inom energivetenskap och teknik som stöder en hållbar utveckling. Den tvärvetenskapliga läroplanen tillåter att tvärvetenskaplig vetenskap delas och bygger grundläggande kunskaper som i sin tur utvecklas med energiutveckling, vilket hjälper till att ge akademiker verktyg för att spåra flera karriärvägar.

Programfokus:

Programmet fokuserar på de färdigheter som behövs för att bygga en framgångsrik karriär inom vetenskap, teknik och teknik, inklusive: affärsetik, tekniskt skrivande, forskningsmetoder, dataanalys och avancerade datormetoder.

Det fokuserar också på:

  • Grunderna i energiteknik, hållbarhetsvetenskap och teknik.
  • Användningen av fossila bränslenergi och dess inverkan på miljön.
  • Teknik och vetenskaplig utveckling av ren förnybar grön energi.
  • Energilagring, distribution och effektivitet.
  • Socioekonomiska aspekter av hållbarhet och energi.

Förkunskapskrav och ansökningar

Sökande måste ha en magisterexamen i en av de relevanta disciplinerna. Dessa inkluderar discipliner: vetenskap och teknik. Dessutom kommer sökandens bakgrund inom ekonomi, näringsliv, politik och samhällsvetenskap att beaktas. Sökande måste visa att de har de kvaliteter som kvalificerar dem att bli framgångsrika forskare och yrkesverksamma. Dessa inkluderar: utmärkt prestanda i relevanta kurser, utmärkta resultat i tidigare forskning, om några, och utestående rekommendationsbrev. Företräde ges till sökande med tidigare forskningserfarenhet, särskilt för doktorandprogrammet.

Sökande måste godkänna IELTS- eller TOEFL-testet för att visa kunskaper på engelska. Sökande kan undantas från detta villkor om de uppfyller något av villkoren nedan:

  • Sökanden har fullgjort sina grundutbildning i en utbildningsinstitution i sitt modersmål, engelska.
  • Den studerande måste lämna in ett officiellt brev från det universitet där han fullföljde sina studier. Han bekräftar att han har erhållit en universitetsexamen från en institution vars undervisningsspråk är engelska. (Om inte annat undantaget).
  • Sökandens modersmål är engelska.
  • Kandidater som ansöker om doktorandprogram måste lämna in GRE-testresultatet, de är föremål för det, förutsatt att de inte har det

Två år passerade. Sökande med bakgrund i ekonomi, politik och samhällsvetenskap måste presentera GMAT-resultat som ett alternativ till GRE-testet.

Program undervisas på:
  • Engelska
Hamad bin Khalifa University

Se 2 fler kurser från Hamad bin Khalifa University »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Sep 2019
Duration
3 år
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sep 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum