Doktorand i datavetenskap och teknik (energiteknikskoncentration)

The Hong Kong University of Science and Technology

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Doktorand i datavetenskap och teknik (energiteknikskoncentration)

The Hong Kong University of Science and Technology

Gör din insats verkligen som en doktorand vid Institutionen för datavetenskap och teknik . Den traditionella alt = "datavetenskaplig forskning omfattar maskinvara och programvara för datorsystem och deras tillämpningar. Datavetenskapsprogram på HKUST betonar ett integrerat sätt att studera datorer och datormetoder för att samla, bearbeta, analysera och överföra information för att stödja relevanta och användbara applikationer i det moderna livet.

Datavetenskap är fortfarande ett ungt fält. Världen börjar bara att inse potentialen i informationstekniken. Institutionen och dess program förbereder studenterna för att möta de spännande utmaningar som väntar och genererar nya framsteg inom datorer som kommer att bränna framtida framsteg.

Ph.D. Programmet syftar till att utveckla de färdigheter som behövs för att identifiera forskningsfrågor i samband med en praktisk tillämpning, att formulera en originalforskningsplan som behandlar några av dessa problem och att självständigt skapa en datorrelaterad lösning.

Research Foci

Institutionens forskning omfattar många olika områden:

Artificiell intelligens

Maskininlärning, datautvinning och mönsterigenkänning, kunskapsrepresentation och resonemang, robotik och sensorbaserad aktivitetsigenkänning, multi-agent- och spelteori samt tal- och språkbehandling.

Data, kunskap och informationshantering

Storskalig datahantering, modellering och distribution som omfattar webbsökbehandling, informationshämtning och webbsökning, datautvinning, företagsystem, högpresterande datahanteringssystem på moderna datorer och databasstöd för vetenskapliga applikationer.

Människa-datorinteraktion

Ökad verklighet, multi-touch interaktion, crowdsourcing, multimodal kommunikation, effektiv dator, visuell analys av stora data, intelligent gränssnitt för robotar, e-lärande, hälso- och sjukvård och e-handel.

Nätverk och datorsystem

Pervasiva databehandling och sensornätverk, peer-to-peer-databehandling, rutnätverk, högpresterande switchar och routrar, videoförsändning och multicasting, multimedia-nätverk, MAC-protokoll för ad hoc-nätverk, webbhanteringshantering, DDOS-detektering och försvar och resurs hantering och fördelning i optiska nätverk.

Mjukvara och applikationer

Software engineering, data mining för mjukvaruanalys och felsökning, datormusik, kryptering och säkerhet, internetberäkning.

Teoretisk datavetenskap

Kombinatorisk optimering, prestationsanalyssteknik, beräkningsgeometri, formella språk och maskiner, grafalgoritmer och algoritmisk kombinatorisk spelteori.

Vision och Graphics

Datorsyn, datorgrafik, medicinsk bildanalys, biometriska system och videoförädling.

Energiteknik Koncentration

Energi har ansetts vara ett kärnforskningsområde inom de breddbaserade disciplinerna för miljövetenskap och teknik. Det är en av de mest framträdande nya disciplinerna bland många inom teknik, vetenskap och samhällsvetenskap. Energiteknikforskningen täcker många områden, bland annat hållbar teknik, konventionell teknologi och energieffektivitet och bevarande. Det tvärvetenskapliga forskarutbildningen inom energiteknik vid Tekniska högskolan vid The Hong Kong University of Science and Technology ger långsiktigt stöd till vår fortlöpande utbildningsutbildning och snabbutvecklande forskning inom teknik i allmänhet.

På grund av energiteknikens multidisciplinära karaktär integreras forskning och utbildning inom fältet med olika discipliner, så att alt = "studenter kan utrustas med nödvändig kunskap och erfarenhet.

Förkunskapskrav

jag. Allmänna behörighetskrav

Sökande som söker till magisterexamen ska ha:

  • erhållit en kandidatexamen från en erkänd institution eller en godkänd likvärdig kvalifikation

ii. Engelska Språk Admission Requirements

Du måste uppfylla engelska språkkrav med någon av följande kunskaper *:

  • TOEFL-iBT 80
  • TOEFL-pBT 550
  • TOEFL-reviderat papperslevererat test 60 (totala poäng för läsning, lyssna och skriva sektioner)
  • IELTS (akademisk modul)
    • För 2019/20 Anmälningar: Totalpoäng: 6,5 och Alla delpoäng: 5,5
    • För 2018/19 Anmälningar: Totalpoäng: 6,0 och Alla underpoäng: 5,5

* Om ditt första språk är engelska, och din kandidatexamen eller motsvarande examen har tilldelats av en institution där undervisningsmediet var engelska, kommer du att avstå från att uppfylla ovanstående engelska språkkrav.

Ansökningstiden

För 2019/20 Fallfallintag:

Icke-lokala sökande *
Heltid: 1 maj 2019
Deltid: 1 maj 2019

Lokala sökande
Heltid: 15 Jul 2019
Deltid: 15 Jul 2019

För 2018/19 Vårterminen Intag:

Icke-lokala sökande *
Heltid: 1 nov 2018
Deltid: 1 nov 2018

Lokala sökande
Heltid: 15 dec 2018
Deltid: 15 dec 2018

* Sökande som behöver ett visum / inträdesbevis för studerande i Hong Kong, anses som icke-lokala studenter. För detaljer om studentens visum- / behörighetskrav, vänligen klicka här .

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad September 10, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
3 - 6 år
Deltid
Heltid
Price
Pris
42,100 HKD
per år
Locations
Hongkong - Hong Kong
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Please visit here for details.
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates