Doktorand av forskning

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Doktorand av forskning

Första plats i världen för utvecklingsstudier (QS World University Rankings efter ämne 2020) - Institute of Development Studies (IDS) förvandlar kunskapen, handlingen och ledarskapet som krävs för en mer rättvis och hållbar utveckling globalt genom vår forskning, lärande och världsklass undervisning.

Doktorandforskning vid IDS

Doktorandforskning är en viktig del av IDS, med cirka 50 doktorander när som helst utforskar en rad ämnen i Asien, Afrika, Balkan, Latinamerika och Mellanöstern.

Som en del av vårt blomstrande samhälle, kommer du att arbeta under övervakning av två forskarstipendiater, och kommer att ha tillgång till forskning och undervisningsmöjligheter, såväl som en betydande serie seminarier presenterade av ledande utvecklare och utövare.

Du är tid på IDS kommer att utrusta dig med den utbildning som krävs för att starta din karriär inom akademia, regeringen, civilsamhället eller den privata sektorn och göra en verklig skillnad i att åstadkomma transformativa förändringar.

Områden för studier

Vi välkomnar inlägg från forskare som delar vårt åtagande att:

 • upprätthålla klimat och miljörättvisa
 • minska extrema ojämlikheter
 • främja hälsosamma och uppfylla liv
 • vårda inkluderande, demokratiska och ansvarsfulla samhällen.

Vi är särskilt intresserade av arbete som visar originalitet när det gäller att ta itu med ämnen relaterade till våra forskningskluster:

 • företag
 • städer
 • digital
 • styrning
 • hälsa
 • påverkan och politik
 • deltagande
 • kraft
 • resurspolitik
 • landsbygds futures.

Framtida karriärer

Vi är stolta över våra doktorander som definierar och löser några av världens mest pressande globala utmaningar i sitt arbete som:

 • ministrar i nationella regeringar och tjänstemän
 • tjänstemän på hög nivå i utvecklingsorganisationer som UNDP och Världsbanken
 • ledare för civilsamhällets organisationer inklusive Mama Cash och Action Aid
 • högprofilerade akademiker vid universitet över hela världen.

"Att studera vid IDS kan potentiellt förändra din syn på världen - du växer mycket av detta mycket rika och mångsidiga samhälle."
Jorge Adrian-Ortiz-Moreno, IDS doktorand

Övervakning och bedömning

Varje doktorand har minst två handledare. Antalet timmar med formell handledning varierar under doktorandets kurs beroende på student, handledare och typ av forskning. IDS publicerar ett samförståndsavtal som anger förväntningar på tillsyn.

Under din doktorand förväntas du ge två seminarier till IDS-gemenskapen. Den första, i slutet av året ett kallas Research Outline Seminar och det ger en översikt över dina doktorandeplaner innan du börjar fältarbetet. Den andra inträffar halvvägs genom år 3. Detta kallas Work in Progress Seminar och fokuserar på forskningsresultaten och övergripande argument som gjorts i avhandlingen.

Ditt doktorsarbete undersöks med avhandling och viva. Din avhandling får inte vara längre än 80 000 ord. Dessa gränser inkluderar fotnoter och bibliografi men utesluter alla bilagor.

Ingångskrav

Du förväntas normalt ha en merit (i genomsnitt 60% totalt) i en magisterexamen. Din examen ska vara i ett relevant samhällsvetenskapligt ämne. Under exceptionella omständigheter kan du komma i fråga för examen om du har en examen inom ett annat ämnesområde. Du måste också visa bevis på betydande yrkeserfarenhet i ett utvecklingsland eller i utvecklingsrelaterat arbete.

Engelska språkkrav

Studenter måste ha kunskaper i engelska. Minimikravet är till exempel ett IELTS- betyg på totalt 7,0 och inte mindre än 6,5 i varje avsnitt av IELTS-testet. För detaljerad information om engelska krav för internationella studenter, se University of Sussex webbplats .

Antagningsinformation för sökande

Du måste lämna in ett dispositionsforskningsförslag på fyra till fem sidor som anger arten, ambitionen och primära forskningsfrågorna för ditt forskningsprojekt. Ta reda på hur man skriver ett forskningsförslag.

Närvaro vid IDS

Din närvaro vid IDS är avgörande i det tidiga stadiet av din doktorsexamen när forskningsförslaget är förberett (det första året) och sedan, efter fältarbete, vid skrivandet av forskningsresultaten (tredje året). Den maximala registreringsperioden är fyra år, men en doktorsexamen kan slutföras på tre år.

Coronavirus uppdatering

Vår första prioritet är att se till att vårt campus är en säker plats att bo och studera. Se hur var svar på Covid-19 och se till att din utbildning hos oss är säker och uppfyller.

Hur vi bedömer din ansökan

Vid bedömningen av din ansökan tar vi hänsyn till många faktorer inklusive: kvaliteten på ditt forskningsförslag, dina akademiska kvalifikationer, passar med IDS-forskningsprioriteringar, tidigare utvecklingserfaring, språkkunskaper och tillgänglighet av lämpliga handledare.

Alla ansökningar bedöms av IDS: s undervisnings- och inlärningsteam med input från potentiella handledare. Du kommer också att intervjuas om dina forskarplaner. Om din ansökan lyckas kommer du att kontaktas av IDS: s undervisnings- och inlärningsteam, som till slut ansvarar för att erbjuda platser på IDS-doktorandprogrammet.

Avgifter och studiekostnader

IDS kräver att studenter registrerar sig i minst tre år. De flesta studenter lägger tid på utomlands fältarbete. Under fältarbete registreras studenter som distanselever och debiteras en avgift som normalt är 65% av heltidsavgiften men kan komma att ändras.

Nästan alla IDS-forskare väljer att göra empirisk forskning och fältarbete för sina doktorander. Studiens breda parametrar (ämne och land) bestäms vanligtvis av studenten och ingår i det förslag som lämnats in som en del av ansökan till doktorandprogrammet. Mer detaljerade bedömningar av omfattningen och omfattningen av denna forskning utvecklas vanligtvis i samarbete med handledare under det första året av doktoranden. Fältarbetet varar vanligtvis mellan 8 och 12 månader och kostnaderna beror på verksamhetens omfattning och omfattning. Exempelvis kan deltagarnas observationer och kvalitativa intervjuer som genomförs i ditt hemland och på ett språk som du känner till inte vara mycket dyra, men att arbeta i ett land där du behöver visum, etiskt godkännande i landet och måste anställa översättare , transkriptioner eller ett team av räknare för en kvantitativ undersökning kan innebära att kostnaderna snabbt eskalerar. Var du bor, hur du reser till din fältplats, vilken teknik du använder för att samla in och analysera data och hur länge du bor kommer alla att påverka kostnaderna. IDS finansierar inte fältarbetskostnader. Det finns en liten konferensfond och doktorander kan ansöka om upp till 450 £ under sina doktorander om de presenterar ett föredrag vid en konferens.

Efter att ha gjort väsentliga framsteg och avslutat tre års registrering, kan studenter tillåtas att övergå till statusen för inlämning. IDS anser att väsentliga framsteg är avslutandet av tre empiriska kapitel, godkännande av handledare och ett framgångsrikt seminarium i arbetet. Om statusen för inlämning inte beviljas gäller fortfarande heltidsavgifter. Förskottsavgiften är cirka 500 £ för varje år eller del därav.

Tyvärr kan varken IDS eller University of Sussex erbjuda ekonomiskt stöd. Sökande som behöver ekonomiskt stöd ska kontakta sitt lokala utbildningsministerium eller utrikesministeriet och det brittiska rådets representant (c / o Brittiska ambassaden). Besök University of Sussex webbplats för den senaste informationen om avgifter, finansiering och stipendier.

Hur man ansöker

Ansök via University of Sussex onlineapplikation . När du fyller i ansökningsformuläret, identifiera IDS på ansökan. koden för detta är L1604R - Development Studies (IDS) (PHD).

Hitta en handledare

Du är inte ansvarig för att hitta en handledare. Du kan dock uttrycka en föredragen handledare på din ansökningsformulär. Sökande bedöms både utifrån sina akademiska referenser och hur deras verk är relevanta för forskning i en eller flera IDS-stipendiater .

Distansutbildning

IDS kan inte acceptera applikationer för distansinlärning. Vi anser att det är för både doktorander och institutets intresse att huvuddelen av studietiden tillbringas vid IDS. Detta ger möjlighet till kontinuerlig interaktion med andra IDS-medlemmar och studenter.

Ditt forskningsförslag

Som en del av ansökningsprocessen måste du lämna in ett dispositionsforskningsförslag på fyra till fem sidor som anger projektets art, ambitioner och primära frågor. Det skulle också vara fördelaktigt att inkludera en artikel eller skriva prov som visar din förmåga att bedriva forskning och skriva akademiska artiklar.

Innan du ansöker, läs noga våra riktlinjer för hur du skriver ditt dispositionsforskningsförslag . Här är ett bra exempel på ett nyligen genomfört forskningsförslag från en framgångsrik sökande: Barasa PhD-forskningsförslag för IDS, 2017

Ansökningstiden

Vi föredrar att våra forskarstuderande börjar den 21 september 2021 för att sammanfalla med början av University of Sussex hösttermin. Denna timing maximerar dina möjligheter att delta i induktionssessioner och utbildning, både vid IDS och University of Sussex.

För inträde i september är ansökningsfristerna:

 • 21 juni 2021 för internationella studenter
 • 21 augusti 2021 för studenter i Storbritannien / EU.

Under exceptionella omständigheter kan IDS tillåta studenter att starta doktorsexamen genom forskning i januari (till exempel om visumfrågor förhindrar en septemberresa). Vi kan också kunna erbjuda viss flexibilitet i startdatum för elever som övergår från en annan organisation.

Levnadskostnader

Ta reda på typiska levnadskostnader för studier på Sussex

Ta reda på våra villkor

Senast uppdaterad Okt 2020

Om skolan

1st in the world for Development Studies (QS World University Rankings by Subject 2020) – the Institute of Development Studies (IDS) transforms the knowledge, action and leadership needed for more equ ... Läs mer

1st in the world for Development Studies (QS World University Rankings by Subject 2020) – the Institute of Development Studies (IDS) transforms the knowledge, action and leadership needed for more equitable and sustainable development globally, through our world-class research, learning and teaching. Läs mindre