Doktor i filosofi i översättningsstudier

Allmänt

Programbeskrivning

Även om översättning är en gammal praxis som är lika gammal som existensen av olika språk bland mänskligheten blir den alltmer socialt viktig i de flerspråkiga och alltmer globaliserade samhällena och ekonomierna i Afrika.

Doktoren i filosofi i översättningsstudier är en avancerad forskningsbaserad studiekurs som syftar till att förbereda kandidater för att ge betydande bidrag inom forskning, universitetsutbildning och konsultverksamhet inom detta dynamiska och växande område. Det tar 3-4 år att slutföra och kostar Kshs.90, 000,00 ($ 900) undervisning per termin. Kravet är en magisterexamen med en lägsta GPA på 3.0. Intag sker varje september.

flags

Förkunskapskrav

För att bli antagen till ett AIU doktorandprogram måste en sökande ha en magisterexamen från AIU eller en institution som erkänns av AIU senaten. Utöver examensbevis måste den sökande ha ett kumulativt medelvärde på minst B i sina magisterstudier och måste visa förmåga inom akademisk forskning. Specifika minimikrav för programmet gäller.

I undantagsfall kan senaten, på rekommendation av någon av skolorna, tillåta doktorandprogrammet, sökande som har en magisterexamen, förutsatt att sådana kandidater, på grundval av det forsknings-, professionella och akademiska arbete de har gjort, kan visa att de är väl kvalificerade för att bedriva doktorsarbete.

När ska man ansöka

Ansökningar för de vanliga programmen stängs normalt den 15 december för januariintaget, den 15 april för majintaget och den 15 augusti för septemberintaget.

För att internationella studenter ska kunna accepteras i septemberintaget ska ditt ansökningsformulär ha skickats senast i april, för intaget i januari borde du ha skickat din ansökan senast i september, och för aprilintaget borde du ha skickat ditt ansökningsformulär senast i januari.

För skolbaserade program ska din ansökan nå oss senast den 10 mars för semestern i april, den 10 juli för semestern i augusti och den 10 november för semestern i december.

Senast uppdaterad Sep 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Africa International University is a chartered Christian university located in the serene environment of Karen, Nairobi, a strategic location, serene and conducive for learning. Africa International U ... Läs mer

Africa International University is a chartered Christian university located in the serene environment of Karen, Nairobi, a strategic location, serene and conducive for learning. Africa International University currently trains students in Theology, Business, ICT, Psychology, Languages, Community Development, Linguistics Leadership and Education. Läs mindre