Read the Official Description

Ph.D. i ekonomi

Huvudsyftet med doktorsexamen är att ge utbildning i förberedelse för en ställning inom ett yrke som kräver hög teknisk och vetenskaplig kompetens, samtidigt som kandidaterna kan bedriva en internationell karriär inom ekonomi.

Target


De som söker en avancerad utbildning och som vill utföra forskning inom ekonomi, för att förbereda en högkvalificerad roll inom den offentliga sektorn eller den privata sektorn. En sådan ställning omfattar universitetsundervisning och forskning, ledning och ledning av nationella och internationella organisationer, konsulter, utbildning och forskningsprojekt och studier. .

Varför välja ISEG?


Den vetenskapliga forskningen som sker inom ISEGs forskningscentra är ett viktigt inslag i det vetenskapliga stödet till detta program, med inriktning mot ekonomi (UECE) och tillämpad matematik (CEMAPRE). Det är dessa forskningscentrum som är värd för doktoranderna.

Ingångsvillkor och urvalskriterier starka>


Ansökningar är välkomna från utexaminerade av ISEG Masters in Economics, eller motsvarande Masters. Sökande som har en magisterexamen eller motsvarande examen i ett annat fält kan komma in, men först efter att ha framgångsrikt studerat för kursplanen för ISEG: s 1: a semester i ekonomi. Urvalet av kandidater görs av doktorandens vetenskapliga styrelse, baserat på följande kriterier: Mästare och respektive slutbetyg; Kandidatexamen och respektive slutbetyg Vetenskaplig läroplan och relevant yrkeserfarenhet.

Studieämnen


För doktorsexamen i ekonomi studeras ämnen av ekonomisk karaktär till avancerad nivå (makro och mikroekonomi) samt tillämpning av dem, med matematiska, statistiska och ekonometriska metoder. .


Samtidigt som ansökan eller efter anmälan kan kandidaten ansöka om stipendium från Stiftelsen för vetenskap och teknik, vars ansökningsfrister är förenliga med dem för anmälan i programmet.

Program taught in:
Engelska

See 5 more programs offered by ISEG - Lisbon School of Economics & Management »

Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
3 år
Heltid
Pris
7,000 EUR
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum