Doktor I Nationalekonomi

Lingnan University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Doktor I Nationalekonomi

Lingnan University

PhD i ekonomi

Varaktighet: 3 eller 4 år (heltid) Plats: Hong Kong med 12 ordinarie lärare, är ekonomiska avdelningen stora av Lingnan standarder. Dess medlemmar alla disputerade från toppuniversitet internationellt, och nu räknar med världsberömda Professor Avinash Dixit från Princeton University som sin Distinguished adjungerad professor (spendera perioder av 6 till 8 veckor med oss ​​per år). Den ekonomiska avdelningen har stans över sin vikt på forskning sedan det rankade bland de 2 högsta Economics avdelningar i Hong Kong i den senaste Research Assessment Exercise (2006) genomfördes av Hongkongs regering, med en enorm 94,13% poäng mot ett genomsnitt 76,72 % i Business and Economics i Hong Kong universitet i allmänhet. Lika viktigt för våra doktorander, Institutionen är värd en konstant sträng av toppforskare från hela världen för korta besök och seminarier.

Med finansiering från den största någonsin politik forskningsbidrag från Hong Kongs RGC, var vår ekonomiska avdelningen först i Hong Kong för att inleda en fördjupad forskning satsning på bestämningsfaktorerna för International Financial Centres och finansiell verksamhet i Hong Kong och i regionen, och har omfattande forskning, industri och politik djup inom alla områden av finansiering. I samarbete med sin syster Department of Finance och försäkring, har denna satsning nu lett till skapandet av en International Finance Research Institute, baserad på Lingnan men sammanföra expertis i intresseföretag inom industrin och i den akademiska världen lokalt och internationellt. Den ekonomiska avdelningen forskning och expertis spänner stora områden av ekonomisk teori och empirisk och politiskt arbete - i internationell ekonomi, finans och handel, konkurrenspolitik, arbetsmarknad, bostäder och hälsopolitik, åldrande problem och befolkningsekonomi. De publikationer av de anställda vid ekonomiska avdelningen har dykt upp i de ledande tidskrifterna inom ekonomi och finans, såsom Econometrica, Journal of finansiell ekonomi, Journal över finans- och Kvantitativ Analys, Journal of Economic Theory, Granskning av Ekonomisk Studier, Internationell Ekonomisk Granskning, Economic Journal, Europeisk Ekonomisk Granskning, Journal of Public Economics, Journal of Development Economics, och Journal of International Economics .

Applikationsmetoder

Sökande kan ansöka om upptagande till forskarutbildningen på två sätt enligt följande:

1. Ansök om doktorandprogram via PhD Fellowship Scheme Hong Kong (HKPFS)

Lingnan är en av de universitet som kan nominera lysande sökande till stipendium ska beviljas av forskningsbidrag rådet (RGC) genom HKPFS. Varje stipendium stag kommer att förses med HK $ 240.000 / år (HK $ 20,000 / månad) och en konferens / forskningsrelaterade resebidrag på upp till HK $ 10,000 / år i högst 3 år. (US $ 1 = HK $ 7,8).

Ansökan om antagning genom detta system är nu inbjudna. För att ansöka om upptagning, gör en inledande ansökan till RGC: s antagningssystem på www.rgc.edu.hk/hkphd under perioden 1 september till 1 december 2017 (Hongkong Tid 12:00) . Varje sökande kommer att tilldelas ett referensnummer. Sökanden måste då lämna in en fullständig ansökan direkt till Lingnans elektroniska system på www.ln.edu.hk/admissions/applyonline senast den 3 december 2017 . Sena ansökningar kommer inte att beaktas.

2. Ansök om doktorandprogram Direkt

Sökande kan också ansöka om upptagande till forskarutbildning genom att applicera direkt till universitetet. Heltidsstuderande normalt förses med doktorand. Den forskarstuderande för doktorand kommer att bli HK $ 16.390 / månad * (kursen är föremål för granskning).
* Höjas till HK $ 16.720 / månad efter bekräftelse på kandidatur.

Universitetet inbjuder ansökningar från 1 november 2017 till 26 januari 2018 . Sökande kan ansöka online via www.ln.edu.hk/admissions/applyonline. För mer information, vänligen besök www.LN.edu.hk/reg/info/pgrad.

Allmänna behörighetskrav

  1. En sökande för antagning till kandidatur för graden av doktorsexamen ska normalt:
  • en. hålla en magisterexamen utfärdas av en högre utbildningsanstalt erkänts för detta ändamål av universitetet; eller
  • b. inneha en relevant kandidatexamen med första eller andra klass utmärkelser eller en likvärdig standard, och har registrerats i ett studieprogram för en magisterexamen vid en erkänd högskola under minst ett år och ha bevis för forskning prestation; eller
  • c. har fått en motsvarande kompetens av a) eller b) ovan; eller
  • d. har gett tillfredsställande bevis för akademisk och professionell uppnå.

Obs: Första gradens akademiker med beprövad forskning kvalifikationer eller erfarenheter kan tas upp direkt till forskarutbildning endast i undantagsfall. Normalt en kandidat utan en magisterexamen inte skulle bli antagen till forskarutbildning och han / hon skall anmäla sig som en MPhil student i första hand.

  1. Utöver ovanstående är en sökande vars examen inte från en högskole i Hong Kong eller en engelskspråkigt land bör få minst poäng av 550 (pappersbaserat test) eller 213 (datorbaserat test) eller 79 (Internet baserad test) i Test av engelska som främmande språk (TOEFL), eller ett band poäng på 6,5 eller högre i International English Language Testing System (IELTS) eller motsvarande poäng i ett erkänt test, eller likvärdiga kvalifikationer till bevisa hans / hennes språkkunskaper som kommer att prövas från fall till fall. De sökande måste uppfylla ytterligare krav, om några, som fastställs av de program som de ansöka om antagning.
  2. För tillträde till Lingnan forskarutbildning via HKPFS, RGC anges att en sökande från ett icke-engelskspråkiga universitet, om han / hon kan bevisa att engelska är undervisningsspråket för alla kurser för ingången examen (s) i sin / hennes förslag forskarutbildning (s), han / hon är skyldig att bifoga poängen från TOEFL eller IELTS i doktorandansökan. Detta krav (obligatorisk inlämning av TOEFL / IELTS resultat resultat) kan undantas för sökande vars förslag PhD studier är särskilt i icke-engelska mediet, t.ex. kinesiska. Sökandena har emellertid fortfarande måste uppfylla kraven i universitetets språk i enlighet med punkt 2 ovan.

Programspecifika Förkunskapskrav

I stället för TOEFL och IELTS poäng, kan en sökande lämna in resultat från högskoleprovet (SAT), GRE, GMAT, ledamot av Institute of Linguists (MIL), eller College English Test (CET) i Folkrepubliken Kina, eller likvärdiga kvalifikationer för att bevisa hans / hennes språkkunskaper som kommer att övervägas på en bedömning från fall till fall.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad September 8, 2017
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Varaktighet
3 - 4 år
Heltid
Information
Deadline
Locations
Hongkong - Tuen Mun
Startdatum: Sept. 2018
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2018
Hongkong - Tuen Mun
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan