Doktor i filosofi (ekonomi)

National University of Singapore Faculty of Arts & Social Sciences

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Doktor i filosofi (ekonomi)

National University of Singapore Faculty of Arts & Social Sciences

Filosofie doktor (ekonomi)

Ph.d.-programmet syftar till att locka de bästa studenterna från Asien och utöver, och träna dem för att delta i gränsforskning inom ekonomi.

Förkunskapskrav

En bra masterexamen i ekonomi krävs för att få tillträde till doktorsprogrammet direkt. Studenter med en stark hedersexamen (första klass eller andra övre) i ekonomi eller har en god kvantitativ bakgrund som matematik, statistik, fysik, teknik, operationsforskning mm; kan övervägas för direkt anslutning till doktorandprogrammet.


Sökande vars modersmål eller medium för universitetsinstruktion inte är på engelska ska skicka TOEFL (Test of English as Foreign Language) eller IELTS (International English Language Testing System) poäng som bevis på sin färdighet på engelska.

Coursework Krav

En doktorand är skyldig att slutföra minst 15 moduler (4 MCs vardera) för att tillgodose kursen krav. Sju av dessa måste vara på 6000-nivå (obligatorisk: mikroekonomi, makroekonomi, ekonometri, matematisk ekonomi och EC6770, forskarutbildningsseminarium). De återstående modulerna får tas från 5000 eller 6000 nivåmoduler. Doktorander kan anmäla sig till EC6101, EC6102, EC6103 och EC6104 först efter att ha tagit och godkänt EC5101, EC5102, EC5103 och EC5104.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Duration
Varaktighet
1 - 5 år
Heltid
Information
Deadline
Locations
Dates