Doktor I Företagsekonomi

Lingnan University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Doktor I Företagsekonomi

Lingnan University

Doktorand i Business

Längd: 3 eller 4 år (heltid) Plats: Hong Kong

Faculty of Business

Institutionen för redovisning
Genom topisk området, redovisningsavdelningen vid Lingnan under de senaste 6 åren rankas 21 i världen i skatteforskning enligt en omfattande undersökning "Redovisning rankningar universitet 2014" från Brigham Young University (www.byuaccounting.net) och är ledande inom skatteforskning i Hong Kong. Avdelningen har publicerat skatteforskning i top-tier akademiska tidskrifter, inklusive Redovisnings Review; Journal of Accounting och ekonomi; och Journal of American Beskattning Association. Avdelningen rankas också högt i revisions forskning enligt samma studie, och har publicerat revisions forskning inom ledande tidskrifter såsom samtida Accounting Research; Översyn av redovisnings studier; Redovisning, organisation och samhälle; Revision: En föra journal över praktik och teori; och Journal of International Accounting Research. Redovisningen fakulteten har också ett intresse för bolagsstyrning och etik forskning. Våra lärare medlemskap i Editorial Review Board ledande forskningstidskrifter såsom Redovisnings Review, Modernt Accounting Research och Journal of American Beskattning Association är tydligt erkännande av vår forskning stående. Vår forskning bidrar till redovisnings teori och praktik som ger betydande insikter till revisorer och rådgivare på fastlandet och Hongkong.

Institutionen för datavetenskap och beslut Sciences
Avdelningen för datavetenskap och beslut Sciences Institutionen är en av de fem avdelningar i fakulteten för Business, som specialiserat sig på undervisning och forskning i Information Systems Management (ISM) och Operations Management (OM). Den har en liten grupp av lärare som är bland de mest aktiva forskare i Hongkong i sina specialiserade forskningsområden (http://cptra.ln.edu.hk/~~number=plural), och som är välkända av jämnåriga med konkurrenskraftiga forskningsanslag och publikationer i högkvalitativa tidskrifter (t.ex. förvaltning, Operations forskning, produktion och Operations management, European Journal of Operational Research, Communications of the ACM, beslutsstödssystem, IEEE Transactions on Systems, Man, och Cybernetic och informations- och management).

Avdelningen erbjuder MPhil och PhD utbildningsprogram i företagsekonomi med särskild inriktning på ISM och OM. Vi välkomnar motiverade sökande och är fast beslutna att erbjuda bästa möjliga lärande och forskningsmiljö för våra MPhil och doktorander. Behöriga sökande uppmanas också att överväga Hong Kong PhD Fellowship Scheme (HKPFS), en mycket konkurrensutsatt och prestigefyllda program som fastställts av forskningsbidrag rådet (RGC) i Hong Kong.

Institutionen för Finans och Försäkring
Department of Finance och försäkring har sju lärare som är verksamma inom forskning. Våra forskningsintressen är omfattande och använda teoretisk, empirisk och tillämpad metoder. Fakulteten har nyligen avslutat studier på kreditbetyg, volatilitet värdepapper och derivat, banklånebeslut, corporate finance, och teoretiska modeller för försäkring och riskhantering. Resultaten från dessa studier har publicerats i ansedda internationella tidskrifter.

De forskarstuderande ett nära samarbete med sina handledare. Förutom sina teser, eleverna har möjlighet att arbeta med lärare på andra forskningsprojekt. Eleverna gör relevanta kurser vid Lingnan och andra lokala universitet. Kännetecknande för vår strategi är att eleverna börjar arbeta med forskningsprojekt från deras första terminen.

Institutionen för ekonomisk
Lingnan Department of Management har utvecklat forskning styrkor i sådana viktiga områden som konflikthantering, organisationsstudier, affärsetik, cross-cultural management, och Kina affärsstudier och undersöker också nya forskningsfrågor. Vår forskning stödjer Lingnan universitetets liberal arts uppdrag att utveckla och tillämpa kunskap för public service. Vi söker motiverade, kan studenter som har åtagit sig att utveckla sin forskningskompetens genom våra forskarutbildning.

Institutionen för marknadsföring och International Business
Vår fakultet fått sin doktorsexamen i Australien, Kanada, Hong Kong eller USA.

Under årens lopp har de utexaminerade från vårt program har förvärvsarbetat för organisationer i Hongkong, fastlandet och utomlands. Vissa fortsätter att bedriva fördjupade studier i andra prestigefyllda universitet, inklusive Georgia State University, McGill University, Rutgers University, York University, University of Connecticut, University of Illinois i Urbana-Champaign och University of Alberta. Våra studenter har presenterat sina forskningsresultat vid internationella akademiska konferenser såsom Academy of International Business Conference och marknadsföring Science Conference. Några av dem har vunnit sådana utmärkelser som "Bästa Doktorand papper" eller "Best Conference Paper" vid internationella konferenser.

Applikationsmetoder

Sökande kan ansöka om upptagande till forskarutbildningen på två sätt enligt följande:

1. Ansök om doktorandprogram via PhD Fellowship Scheme Hong Kong (HKPFS)

Lingnan är en av de universitet som kan nominera lysande sökande till stipendium ska beviljas av forskningsbidrag rådet (RGC) genom HKPFS. Varje stipendium stag kommer att förses med HK $ 240.000 / år (HK $ 20,000 / månad) och en konferens / forskningsrelaterade resebidrag på upp till HK $ 10,000 / år i högst 3 år. (US $ 1 = HK $ 7,8).

Ansökan om antagning genom detta system är nu inbjudna. För att ansöka om upptagning, gör en inledande ansökan till RGC: s antagningssystem på www.rgc.edu.hk/hkphd under perioden 1 september till 1 december 2017 (Hongkong Tid 12:00) . Varje sökande kommer att tilldelas ett referensnummer. Sökanden måste då lämna in en fullständig ansökan direkt till Lingnans elektroniska system på www.ln.edu.hk/admissions/applyonline senast den 3 december 2017 . Sena ansökningar kommer inte att beaktas.

2. Ansök om doktorandprogram Direkt

Sökande kan också ansöka om upptagande till forskarutbildning genom att applicera direkt till universitetet. Heltidsstuderande normalt förses med doktorand. Den forskarstuderande för en doktorand kommer att bli HK $ 16,390 / månad * (kursen är föremål för granskning).
* Höjas till HK $ 16.720 / månad efter bekräftelse på kandidatur.

Universitetet inbjuder ansökningar från 1 november 2017 till 26 januari 2018 . Sökande kan ansöka online via www.ln.edu.hk/admissions/applyonline. För mer information, vänligen besök www.LN.edu.hk/reg/info/pgrad.

Allmänna behörighetskrav

 1. En sökande för antagning till kandidatur för graden av doktorsexamen ska normalt:
 • en. hålla en magisterexamen utfärdas av en högre utbildningsanstalt erkänts för detta ändamål av universitetet; eller
 • b. inneha en relevant kandidatexamen med första eller andra klass utmärkelser eller en likvärdig standard, och har registrerats i ett studieprogram för en magisterexamen vid en erkänd högskola under minst ett år och ha bevis för forskning prestation; eller
 • c. har fått en motsvarande kompetens av a) eller b) ovan; eller
 • d. har gett tillfredsställande bevis för akademisk och professionell uppnå.

Obs: Första gradens akademiker med beprövad forskning kvalifikationer eller erfarenheter kan tas upp direkt till forskarutbildning endast i undantagsfall. Normalt en kandidat utan en magisterexamen inte skulle bli antagen till forskarutbildning och han / hon skall anmäla sig som en MPhil student i första hand.

 1. Utöver ovanstående är en sökande vars examen inte från en högskole i Hong Kong eller en engelskspråkigt land bör få minst poäng av 550 (pappersbaserat test) eller 213 (datorbaserat test) eller 79 (Internet baserad test) i Test av engelska som främmande språk (TOEFL), eller ett band poäng på 6,5 eller högre i International English Language Testing System (IELTS) eller motsvarande poäng i ett erkänt test, eller likvärdiga kvalifikationer till bevisa hans / hennes språkkunskaper som kommer att prövas från fall till fall. De sökande måste uppfylla ytterligare krav, om några, som fastställs av de program som de ansöka om antagning.
 2. För tillträde till Lingnan forskarutbildning via HKPFS, RGC anges att en sökande från ett icke-engelskspråkiga universitet, om han / hon kan bevisa att engelska är undervisningsspråket för alla kurser för ingången examen (s) i sin / hennes förslag forskarutbildning (s), han / hon är skyldig att bifoga poängen från TOEFL eller IELTS i doktorandansökan. Detta krav (obligatorisk inlämning av TOEFL / IELTS resultat resultat) kan undantas för sökande vars förslag PhD studier är särskilt i icke-engelska mediet, t.ex. kinesiska. Sökandena har emellertid fortfarande måste uppfylla kraven i universitetets språk i enlighet med punkt 2 ovan.

Programspecifika Förkunskapskrav

 1. En sökande bör:
 • en. inneha en relevant magisterexamen från ett erkänt universitet med en bra GPA; eller
  (Obs: En relevant magisterexamen omfattar ett företag magisterexamen erbjuds av Business fakulteten Lingnan universitet eller av affärs fakulteten en godkänd institution. En icke-civilekonomexamen kan övervägas för relevans på en bedömning från fall till fall.)
 • b. inneha en relevant kandidatexamen med första eller andra klass utmärkelser eller en likvärdig standard, och har registrerats i ett studieprogram för en magisterexamen vid en erkänd eftergymnasial utbildning institution för minst ett år och har belägg för forskning prestation; eller
 • c.. inneha en relevant kandidatexamen med första eller andra klass utmärkelser eller en likvärdig standard, och har fått en yrkesexamen som kräver examen inresa och inte mindre än två år (heltid) av yrkeserfarenhet; eller
 • d. har fått en motsvarande kompetens av (a) eller (b) eller (c) ovan.
 1. Lämplighetstest

En sökande bör lämna officiell GMAT eller GRE resultat med en tillfredsställande resultat under de senaste tre åren.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska


Senast uppdaterad September 4, 2017
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Varaktighet
3 - 4 år
Heltid
Information
Deadline
Locations
Hongkong - Tuen Mun
Startdatum: Sept. 2018
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2018
Hongkong - Tuen Mun
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan