Doktor i företagsekonomi (dba)

Allmänt

Programbeskrivning

DBA är en professionell doktorsexamen som ger studenterna möjlighet att studera en omfattande läroplan i avancerad företagsekonomi med starkt fokus på varumärke och entreprenörskap. Det är en idealisk förberedelse för dem som vill driva egen verksamhet eller ta en ledarroll i den offentliga eller privata sektorn. Doktorsavdelningen delas ut av Ecole Superiéure de Gestion, som ingår i Handelshögskolan i Paris, en av Frankrikes högsta handelsskolor.


Vem är DBA för


DBA-programmet riktar sig till studenter som redan har erhållit en masterexamen i näringsliv eller ett närliggande område och som vill skilja sig ytterligare genom att erhålla en doktorandkvalificering.


Vilka är fördelarna med att få en DBA


Endast eliten i något fält får en doktorsexamen. Genomgången av kursen kommer att ge dig möjlighet att visa för potentiella arbetsgivare att du är ledande inom ditt område och kan skapa kreativt och originaltänkande.

Programläroplan


Doktorgrad i företagsekonomi läroplan innehåller följande kurser:


• Branding Design och Strategy
• Brand Management och Luxury Brands
• Entreprenörskap och företagsledning
• Entreprenörskap: Starta nya företag
• Internationellt Entreprenörskap
• Online Entrepreneurship
• Forskningsmetoder
• Doktorand Symposium


De första sex kurserna lärs under det första året och de övriga två i början av andra året. Studenterna kommer att tillbringa resten av det andra året som arbetar med sin avhandling under överinseende av sin doktorandledare. Kursen är normalt av tre års längd, men studenterna kan lämna in sin avhandling när som helst efter avslutad andra år.

Programstruktur

Varje ämne varar åtta veckor. Den undervisade delen av kursen är organiserad som en serie online-seminarier. Före varje seminarium ges studenterna några korta papper eller bokutdrag att läsa och granska. Under seminarierna kommer de att kunna diskutera dessa med handledare och medstudenter. Bedömningen baseras på kvaliteten på studentbidrag till samarbetsuppgifter och gruppdiskussioner.


Du kan förvänta dig att spendera ungefär 12-15 timmar per vecka på kursarbete. Det kommer att finnas ett live-online-seminarium som håller tre timmar varje vecka. Detta kommer att spelas in för att tillåta studenter som inte kan delta när seminariet äger rum. Eleverna kan förvänta sig att spendera minst 5 - 6 timmar online varje vecka, vilket bidrar till diskussioner och läsning av material på nätet.

Förkunskapskrav


Du borde redan ha en mastergrad i näringsliv eller ett närliggande område. Kandidater med magisterexamen i ett annat område kan få ingå om de också har stor erfarenhet av ledarskap.


Karriärutsikter

DBA kommer att förbereda dig för en givande högkvalitativ karriär inom en rad olika områden, inklusive Executive Management, Brand Management, Sales and Marketing Management, Consultancy, Education eller Research.

Senast uppdaterad Sep 2017

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Millennium City Academy är en privat högskola i hjärtat av London och erbjuder en rad av grund-och forskarutbildningskurser i Business and Computing, liksom diplom och pre-kurser på universitetsnivå. ... Läs mer

Millennium City Academy är en privat högskola i hjärtat av London och erbjuder en rad av grund-och forskarutbildningskurser i Business and Computing, liksom diplom och pre-kurser på universitetsnivå. Vi levererar kvalitet studieprogram som ger utländska studenter valuta för pengarna och hjälpa dem att nå sina mål.&nbsp Vi är godkända av British Accreditation rådet för vidareutbildning och högre utbildning. Vi har ett utmärkt samarbete med våra viktigaste partner har vid upphandling och intyga de kurser vi undervisar i London. Paris Graduate School of Management är rankad bland de fem bästa i Paris och vi är stolta över vår exklusiva partnerskap med ledande privat institution. Vår skola är också en godkänd centrum för Scottish Qualifications Authority (SQA).&nbsp Vårt primära mål är att säkerställa våra forskarstuderande framgångsrikt och våra pedagogiska metoder är därför utformad med detta i åtanke. Vår akademiska lärare har lång erfarenhet av undervisning vid statliga och privata universitet och få en djup insikt om att alla våra elever kan dra nytta av. Men vår största styrka känner till alla våra studenter individuellt och vi lägger tonvikten på individuell uppmärksamhet under deras tid vid vår högskola.&nbsp Vårt läge erbjuder en dynamisk, internationell miljö för studier. Inte bara är London ett perfekt läge för att förbättra din verksamhet kunskap är det också en av de mest spännande platserna i världen att leva. Denna mångkulturella stad har något att erbjuda varje elev och våra College i baserade i hjärtat av London nära många kända sevärdheter. Som alla våra studenter är internationella, det finns många möjligheter att träffa nya vänner från Nepal, Indien, Pakistan, Afrika, Mellanöstern, Sydamerika, Bangladesh och andra länder. Läs mindre