Dagens komplexa globala konkurrenskraftiga miljöer kräver nya modeller av prestanda och innovativa lösningar, som kräver organisation ledare att kunna tänka globalt sett och konstruktionssystem som är innovativa och lyhörda för globala och samhällstrender.

College of Business and Economics (CBE) vid UAEU har reagerat på detta växande behov med införandet av AASCB ackrediterade, doktor of Business Administration (DBA) program som ska erbjudas i Förenade Arabemiraten huvudstad Abu Dhabi.

Programmet har utformats för yrkesverksamma forskningsinriktade och ledande nivå chefer. Det syftar till att förbättra förvaltning kunskap och utrusta företagsledare med bred kompetens inom forskning och processhantering för att kunna framgångsrikt ta itu med tvärvetenskapliga, helheten frågor som präglar den globala företagsledning i dag. Deltids, akademiskt strikt program levereras på ett sätt som gör det möjligt för företagsledare att förverkliga dessa ambitioner utan att äventyra deras yrkesmässiga strävanden.

Vi är övertygade om att CBE DBA, som levereras av en särskild doktorand fakultet med världsklass referenser, kommer att hjälpa dig att flytta till nästa nivå för att uppnå dina karriärmål.

Inträde till DBA

Inträde i UAEU DBA programmet kommer att vara selektiv i naturen. Ett viktigt krav är att antagna kunna genomföra forskarnivå aktiviteter. En DBA Antagningsenheten Kommittén, bestående av lärare i CBE tillsammans med DBA programansvarig, kommer att utvärdera varje sökande för att bestämma deras lämplighet för tillträde till kursen.

Minimi antagning krav

Följande är minimikraven för tillträde till DBA Program vid UAEU.

  • En magisterexamen från ett ackrediterat universitet som erkänns av FAE ministeriet för högre utbildning och vetenskaplig forskning, i ett område som är lämpligt för den akademiska område som söks.
  • En minsta kumulativa GPA på 3,0 på en 4,0 skala eller motsvarande, i magisterexamen tjänat ett ackrediterat universitet som erkänns av FAE ministeriet för högre utbildning och vetenskaplig forskning.
  • En poäng på 6,0 eller högre på IELTS Academic examen eller motsvarande; denna värdering måste vara mindre än två år vid tidpunkten för ansökan och från våra godkända Centers (kontakta Antagning för validering).
  • Minst fem års samlad relevant arbetslivserfarenhet på verkställande / ledningsnivå före eller efter master.

DBA är en fyraårig, deltid program uppdelat i två etapper.

Steg ett, lärde skede består av två års kurser som täcker forsknings filosofier, kvalitativa och kvantitativa forskningsmetoder, forskning till stöd för affärsfunktioner, litteraturgenomgång och kritik, och mänskliga faktorer och socialt ansvar.

Steg två, forskning och avhandlingen skede varar mellan två och tre år. I detta skede, avslutar pedagogisk aspekt av programmet och eleverna förväntas använda kunskap från steg ett att genomföra en forsknings undersökning som representerar ett originella bidrag till yrkespraktik som besitter exceptionell akademiska meriter. DBA kandidater förväntas att ta itu med frågor av verklig betydelse för deras egna organisationer, vilket ger hög nytto resultat och njuta frukterna av att se sina lösningar med fördel genomföras. Under denna period kommer studentens arbete övervakas av två handledare.

Programmet avslutas efter lyckad inlämning och försvaret av avhandlingen.

DBA Programmet har fem huvudområden fokus:

  • Kommunikationsfärdigheter
  • Kritiskt tänkande och problemlösning.
  • Autonomi, Teamwork och ledarskap.
  • Etisk och Civic Engagement.
  • Disciplin kunskap.
Program undervisas på:
Engelska
Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
4 år
Deltid
Pris
252,500 AED
Deadline
Efter plats
Efter datum
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum