Filter
DBA
Kanada Studietyp: Alla Tempo: Alla

Jämför de mest populära DBA-programmen i Kanada 2019

En DBA, eller Doctor of Business Administration, är en eftergymnasial, forskarutbildning utformat för affärslivet med erfarenhet inom sitt område samt en master 's i ett business-relaterad akademisk disciplin. Vare sig att förstärka en 's förmåga att ta på sig en ledande eller verkställande roll inom ett företag, eller som förberedelse för att undervisa på universitetet, är en DBA från ett universitet i Kanada ett givande pedagogiska engagemang. En DBA program vid ett lärosäte i Kanada kommer att utveckla kandidater 'analytisk, forskning och förmågor undervisning.

DBA kandidater vid universitet och handelshögskolor i Kanada måste redan ha en MBA, MSc i ett business-relaterat fält eller motsvarande master 's examen. En viktig del av en DBA program är forskningsbaserad doktorsavhandling, som kan dra från valfritt antal affärsområden.DBA kandidater vid universitet i Kanada väljer normalt ett forskningsämne som rör deras yrkesmässiga intressen, erfarenhet eller tillgång. På handelshögskolor i Kanada, några lyckade områden av akademiska koncentration som DBA kandidater har forskat i den senaste tiden har företagens sociala ansvar, internationella affärer, globalisering, etik, supply chain management, entreprenörskap, sociala konsekvenser ledning eller ledarskap.

Om du håller en eftergymnasial examen i ett närliggande område och vill driva en Doctor of Business Administration (DBA) vid ett universitet eller handelshögskola i Kanada, scrolla ner för att läsa mer idag!

Läs mer Läs mindre

sökresultat funna

Royal Roads University

DBA är ett forskningsbaserat doktorandprogram som är inriktat på tillämpad företagshanteringsforskning, som främst är utformad för yrkesverksamma som strävar efter att va ... [+]

Programbeskrivning

DBA är ett forskningsbaserat doktorandprogram som är inriktat på tillämpad företagshanteringsforskning, som främst är utformad för yrkesverksamma som strävar efter att vara ledare inom sitt område eller inom sektorn och som självständigt vill utveckla originell, genomtänkt forskning om ledningspraxis. Det är utformat för att kombinera styrkorna i den professionella doktorn med forskningsvärdet och den gemensamma striktheten vid en mer traditionell doktorsavhandling. Programmet är utformat för att svara på behovet av högkvalitativ, rigorös, relevant och tillämpad forskning som överbryggar teori och praktik och bidrar till utvecklingen av den kanadensiska ekonomin. Programmet är ett 60-kredit program som normalt tar fyra år att slutföra. Programmet levereras i en blandad modell, genom en kombination av korta intensiva bostäder och online-kurser. En kandidatexamen, avhandling och muntligt försvar kommer också att krävas.... [-]

Kanada Victoria
Januari 2020
Engelska
Deltid
4 år
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska