DBA i ledning och teknik

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Vad är DBA inom management och teknik?

DBA i Management and Technology är ett doktorandprogram för seniorproffs med intellektuell nyfikenhet som vill göra skillnad.

DBA i Management and Technology är ett doktorandprogram för yrkesverksamma med omfattande erfarenhet. Programmet är utformat för dem som vill göra skillnad i sina organisationer och bredare samhällen genom att utnyttja potentialen för störande teknik.

Vårt mål är att utveckla en ny typ av "vetenskaplig utövare" som kan tillämpa avancerad forskning på aktuella ledarskapsproblem som kräver hög kunskap om ny teknik och deras potential.

Dessutom kommer denna doktorsexamen att ge högkvalitativa yrkesverksamma utmärkta nätverksmöjligheter och en chans att delta i ett samhälle av lärande och innovation som bidrar till utvecklingen av industriell, bästa praxis, för att utforma välfärdsförbättrande allmän politik och för att kanalisering av tekniska störningar till en kraft för det goda i samhället.

Programmet undervisas i samarbete mellan Comillas ICADE (fakulteten för ekonomi och företagsekonomi och juridiska fakulteten) och Comillas ICAI (School of Engineering). Denna strategiska allians, tillsammans med den humanistiska traditionen från Comillas Pontifical University, är nyckeln till en omfattande hantering av utmaningar och nya affärsmöjligheter som erbjuds av teknik.

DBA är ett treårigt program som kombinerar korta kurser under de första ett och ett halvt åren, med innovation och forskning under andra halvåret, vilket leder till ett framgångsrikt försvar av en avhandling. Kandidater får Comillas Pontifical University-examen som doktor i företagsekonomi.

Samarbete med MIT Sloan

MIT Sloan School of Management och Universidad Pontificia Comillas har undertecknat ett samförståndsavtal för att samarbeta inom forskarutbildningen. Våra DBA i management- och teknikstudenter kommer att ta en kurs på MIT Sloan om ämnet Disruptive Business Models. Vi är övertygade om att denna typ av verksamhet kommer att inleda början på ett långt och fruktbart förhållande mellan våra institutioner.

Våra elever säger följande

Den första gruppen av DBA-studenter har detta att säga om programmet.

"DBA-programmet är ett unikt tillfälle för yrkesverksamma som är äldre nog att övervägas för en position i styrelsen för att få en djup förståelse för teknikens inverkan i näringslivet, nödvändigt för att fylla ett växande gap."
Paula García Arana, chef för planering, kontroll och reglering, Santander Consumer Finance

"DBA är det perfekta sättet för en professionell med omfattande erfarenhet att börja med en doktorsexamen. Den kombinerar det bästa av den akademiska och utövare som arbetar med forskning och innovation."
Jose Antonio López, Muñoz VD Ericsson Spanien

"Vi kommer alla med relevant erfarenhet av programmet, och här lär vi oss den kritiska granskningen och den systematiska tillämpningen av teorier för att verkligen göra en skillnad inom vårt område."
Carlos Gómez-Múgica de la Rica, medgrundare Mago Equity Partners

Vad gör oss annorlunda

89% C-svitpositioner

De flesta studenter i den första kohorten är C-nivå chefer i sina organisationer, och 55% är VD eller partner i deras företag.Arbetserfarenhet

44% av studenterna har mer än 25 års arbetserfarenhet.

Industries

Våra studenter kommer från olika bakgrunder:

 • Ekonomiskt: 38%
 • Mat och dryck: 6%
 • Energi: 13%
 • Konsult: 19%
 • NGO: 13%
 • Industriell: 6%
 • Telekom: 6%


Sökandeprofil

DBA i Management and Technology riktar sig till kandidater med följande profiler:

 • 20 års yrkeserfarenhet inklusive några års högsta ledningsansvar, eller
 • 15 års yrkeserfarenhet inklusive några år av högsta ledningsansvar och ett magisterprogram inom områdena samhällsvetenskap, humanism eller teknik, eller
 • 15 års yrkeserfarenhet inklusive några år av högsta ledningsansvar och ackrediterad certifiering inom kandidatens expertområde (t.ex. CFA-referens), och
 • Professionell engelska behärskning
 • Andra profiler kan bedömas med hänsyn till deras karriär och yrkesinflytande.

Ytterligare krav

Engelska nivå: B2 minimum och C1 rekommenderas starkt.

Curriculum

DBA är strukturerad i två faser:

Under det första och ett halvt året deltar deltagarna i avancerade utbildningar och definierar sina forskningsfrågor. I slutet av denna fas och efter en framgångsrik utvärdering av ett forskningsförslag får deltagarna examen Advanced Program in Management and Technology.

Under det andra året, och särskilt det tredje, genomför deltagarna sin forskning och skriver DBA-avhandlingen som de måste försvara i slutet av det tredje året.

Under hela programmet och som ett förslag till livslångt lärande för alumner kommer universitetet att erbjuda specialiserade träningspiller om frågor som är relevanta för ledning och teknik.

År 1

 • Avancerade kurser (12 helger + 1 intensivkurs)
År 2

 • Avancerade kurser (4 helger + 1 valfri intensivkurs)
 • Forskningsförslag
 • Samarbetsmöten (2 helger)

År 3

 • Samarbete (3 helger)
 • Forskning
 • Examensarbete försvar


Senast uppdaterad Okt 2020

Om skolan

ICADE Business School, as an integral part of the Faculty of Economics and Business Administration at Comillas Pontifical University, benefits from a long history of training business professionals.

ICADE Business School, as an integral part of the Faculty of Economics and Business Administration at Comillas Pontifical University, benefits from a long history of training business professionals. Läs mindre