Arbetsterapeutprogram

Rocky Mountain College

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Arbetsterapeutprogram

Rocky Mountain College

Arbetsterapeutprogram

Rocky Mountain College Occupational Doctorate Programmet är ett av de första Montana-baserade arbetsterapi-doktorsprogrammen i delstaten Montana. Som en post-baccalaureate, yrkesexamen på avancerad nivå, måste sökande fylla i alla krav för en kandidatexamen före matrikulering i programmet. Programmets totala längd är 115 kredit timmar, 3,0 år (nio terminer). Läroplanen innehåller två 12-veckors fältupplevelser och en 16-veckors doktorandupplevelse.

Vad är arbetsterapi?

Arbetsterapeuter frågar vad som är viktigt för dig? inte vad är det med dig?

I de enklaste termerna hjälper arbetsterapeuter och arbetsterapiassistenter människor över hela livslängden att delta i de saker de vill och behöver göra genom den terapeutiska användningen av vardagliga aktiviteter (yrken). Gemensamma arbetsterapiinterventioner innefattar att hjälpa barn med funktionshinder att delta fullt ut i skol- och sociala situationer, hjälpa människor att återhämta sig från skada att återfå kompetens och ge stöd till äldre vuxna som upplever fysiska och kognitiva förändringar (AOTA.org).

RMC OTD Mission Statement

Rocky Mountain College doktorsexamen i Occupational Therapy Program förbereder kliniker, lärare, forskare och framtida ledare i yrket genom engagerade, erfarenhets- och bevisbaserade utbildningsmöjligheter för att utöka kunskap om sysselsättningens hälsofördelar och översätta den kunskapen till olika terapeutiska inställningar.

Vi uppnår detta uppdrag genom att anta våra kärnvärden:

  1. värdera tvärvetenskapliga terapeutiska metoder (tråd 1)
  2. omfamna mångfald och samhällsengagemang (tråd 2)
  3. främja livslångt, bevisbaserat lärande (tråd 3)
  4. som förespråkar det grundläggande värdet av yrkesbaserad, kundcentrerad tjänsteleverans för att förbättra patientens hälsa, välbefinnande och livskvalitet (Thread 4)

Founding Program Director

Jag är passionerad om yrket terapi. Jag har praktiserat i både pediatrics och geriatrics i North Carolina, Texas, Kansas och Virginia. Under de senaste fyra åren har jag varit OT-programdirektör vid James Madison University i Virginia. Efter 30 år är det dags att komma hem. Jag är så glad över att arbeta med Rocky Mountain College att erbjuda en klinisk doktorsexamen inom arbetsterapi.

Twylla M. Kirchen, Ph.D., OTR / L

RMC OTD Program, grundande direktör
twylla.kirchen@rocky.edu
Meritförteckning
540.746.6640

Arbetsterapiprogrammet vid Rocky Mountain College håller på att ackrediteras av ackrediteringsrådet för yrkesutbildning (ACOTE); 4720 Montgomery Lane; Suite 200; Bethesda, MD 20814-3449; 301-652-2682; www.acoteonline.org. Programresultatdata på styrelsen för certifiering inom arbetsterapi (NBCOT) Nationell certifieringsexamen för alla skolor finns på NBCOT: s webbplats. Rocky Mountain College NBCOT National Certification Exam data kommer att finnas tillgänglig när programmet får full ACOTE ackreditering och efter den första studentkohorten sitter för examen.

Graduation Requirements

Studenterna måste uppfylla följande krav för att utbilda sig i en professionell examen från RMC OTD-programmet:

  1. Slutföra alla akademiska krav på ett framgångsrikt sätt och ha en bra ställning med högskolan.
  2. I den utsträckning sådan information uppmärksammas av kollegiet, uppvisar den erforderliga professionalism, karaktär och professionellt löfte i dom.
  3. Tillfredsställande lösa alla ekonomiska skyldigheter till högskolan.
  4. Demonstrera kompetens av tekniska standarder.

Det slutliga ansvaret för slutförandet av studenten är studenten och därmed ska varje student bli bekant, inte bara med läroplanen utan också med akademins akademiska föreskrifter.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad April 30, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
3 år
Price
Pris
12,000 USD
Pris per termin.
Information
Deadline
Locations
Amerikas förenta stater - Billings, Montana
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Amerikas förenta stater - Billings, Montana
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan