NHH Norwegian School of Economics

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

EFMD Equis Accredited

NHH - Norwegian School of Economics

NHH är Norges mest framstående handelshögskolan samt landets ledande centrum för forskning och utbildning inom ekonomi och företagsekonomi.

På NHH kommer du att uppleva en internationell och inkluderande lärandemiljö. Som en MSc student har du tillgång till exceptionella internationella möjligheter, såsom Double Degree program, CEMS magisterexamen i International Management och spännande studentutbytes möjligheter.

NHH är statligt finansierade och det kostar ingenting ansökan, admission eller studieavgifter.

NHH akademiker är mycket eftertraktade av potentiella arbetsgivare, och mer än 70 procent rapporterar att ha hittat en anställning före examen.

NHH erbjuder en treårig kandidatexamen, en tvåårig Master of Science examen och en treårig filosofie doktorsexamen. De två senare erbjuds till internationella studenter. MSc i ekonomi och företagsekonomi är den viktigaste delen i NHH portfölj av program och det består av ett stort utbud av kurser. Inom MSc finns åtta inriktningar, varav sex erbjuds internationella studenter; 1) Ekonomi, 2) energi, naturresurser och miljö, 3) finans, 4) International Business, 5) marknadsföring och varumärkeshantering och 6) Strategi och Management. Forskarutbildningen vid NHH är utformat för dem som söker en specialisering inom områdena ekonomi och företagsekonomi.


Tvååriga Master of Science

 • Economics (ECN). Ekonomi specialisering syftar till att ge studenterna en fördjupad förståelse av arbetet i ekonomin som helhet och för enskilda marknader, liksom de kvantitativa färdigheter som krävs för att analysera aktuella ekonomiska frågor som är relevanta för den privata och offentliga sektorn. Programmet erbjuder en grundlig och omfattande utbildning i Macroeconomics, mikroekonomi och ekonometri.
 • Energi, naturresurser och miljö (ENE). Det kan finnas några platser bättre lämpade för att studera frågor som rör energi, naturresurser och enironment än Norge. Välsignad med enorma naturtillgångar, har Norge uppnått en avundsvärd meritlista för att utveckla dessa för ekonomisk vinning, samtidigt som miljökapital samtidigt
 • Finance (FIE). Ekonomi är en av de mest populära masterprogram runt om i världen, tack vare historiskt enastående karriärmöjligheter. Finansprofil kombinerar en strikt teoretisk ansats med omfattande och relevanta riktiga program. Programmet möjliggör specialisering genom ett urval av kurser inom Corporate Finance, Financial Markets och Quantitative Finance.
 • International Business (INB). Studenterna får en rad färdigheter som gör det möjligt för dem att navigera de utmanande havet i det internationella näringslivet. Genom att fokusera på ett antal aktuella kluster och fristående projekt, tillgodoser INB läroplanen för ett brett utbud av intellektuella intressen.
 • Marknadsföring och varumärkeshantering (MBM). Brand Management har varit ett område av expertis vid NHH sedan början av 1990-talet. Programmet är unikt i sin förmåga att få igång elevernas marknadsföring karriär att bli framtida ledare i de spännande och utmanande områdena marknadsföring.
 • Strategi och Management (STR). Strategi och Management fokuserar på hur chefer och medarbetare kan utveckla företag att bli effektiv och konkurrenskraftig och samtidigt upprätthålla företagens sociala ansvar. Denna specialisering kommer att lära eleverna om strategisk analys och val, hur företag kan hantera strategisk förändring och organisationsutveckling, samt hur man ska hantera och utveckla företagens mänskliga resurser. Programmet ger också en inblick i hur nya utmaningar kan identifieras, analyseras och utvecklas på ett sätt som gör det möjligt för ökad lönsamhet och effektivare resursanvändning.


Tre års Filosofie doktor

 • redovisning
 • Business and Management Science
 • economics
 • finans
 • Professionell och interkulturell kommunikation
 • Strategi och ledning


NHH är den ledande centrum för forskning och utbildning inom ekonomi och företagsekonomi i Norge. Fakultetens medlemmar publicerar omfattande i erkända tidskrifter och ta influental positioner som rådgivare och styrelseledamöter i både privat och offentlig sektor. Skolan är en central nod i den nationella norska nätverk av institutioner för forskning och högre utbildning och samarbetar internationellt i både forskning och undervisning, med stora akademiska institutioner i ett antal länder.


NHH är den norska medlem i CEMS - ett samarbetsforum för de ledande förvaltning skolor runt om i världen.


Fakultetens medlemmar har gjort betydande insatser, särskilt inom områdena finans och ekonomi. Bland annat är Karl Borch, en av grundarna av den moderna riskteori, Jan Mossins jämvikts, en av grundarna av Capital Asset Pricing Model, och adjungerad professor och NHH Alumni Finn E. Kydland, vinnare av Nobelpriset i ekonomi 2004.


NHH erkänner att studentlivet innebär mer än att bara studera, och därför erbjuder en väl avrundad upplevelse. Skolan är hem för en levande studentkåren, och NHH studentkår (NHHS) är den mest aktiva studentorganisationen i Norge. Med en mångfald av studentgrupper, från Telemark skidklubb till finansgruppen, uppmuntrar NHH studenter att starta nya grupper som tillgodoser deras mångfacetterade intressen. Du kan utmana dina ledaregenskaper genom aktiviteter inom grupper som NHH Aid, eller så kan du gå med i Univerisity student run tidning.


NHH ligger i den vackra staden Bergen på Norges västkust. Norge skiljer sig något från sina andra motsvarigheter som det var till stor del ett land med bönder och fiskare fram till början av 20-talet. Idag Norge har en av de mest utvecklade ekonomierna i världen, en förändring som har lämnat ett djupt avtryck på det norska samhället. En stark tradition av jämlikhet och rättvisa har främjat en hög grad av kön, ekonomisk och social jämlikhet. Founded in 1070, Bergen växte runt sin färgstarka hamn och har sedan dess varit ett centrum för handel, sjöfart och hantverk. Beläget mellan bergen och Atlanten, har staden alltid såg ut mot utländska möjligheter. Bergens rikt historiskt arv är kontrasteras av en modern stad fylld med barer, caféer, restauranger och nattklubbar, och en mycket aktiv musikscen. Samtidigt piqturesque fjordar, dalar och höga berg skapar en magnifik bakgrund till västra Norge.


Studenter som väljer att studera vid NHH kan se fram emot en stimulerande inlärnings upplevelse på en dynamisk internationellt inriktad skola med hög personalomsättning och studenter kvalitet.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska

Se PhD »

Program

Skolan erbjuder också:

PhD

FORSKARUTBILDNING

Campusstudier Heltid 4 år August 2017 Norge Bergen

Som ung forskare vid NHH kommer du att arbeta i nära samarbete med ledande professorer inom ditt valda området, som har tillgång till de sofistikerade forskningsresurser och blomstrande intellektuell gemenskap som kommer att bidra till att utveckla dina akademiska intressen. [+]

PhD vid NHH Forskarutbildningen vid NHH är utformad för dem som söker en specialisering inom områdena ekonomi och företagsekonomi för utmanande jobb inom den privata och offentliga sektorn. Även om majoriteten av våra doktorer går på att arbeta i akademiska institutioner, ett ökande antal utexaminerade ta positioner i förvaltningen, rådgivning och större organisationer. Den NHH Forskarutbildningen erbjuder inriktningar i sex olika områden: redovisning economics finans Företagsledning Strategi och ledning Professionell och interkulturell kommunikation Som ung forskare vid NHH kommer du att arbeta i nära samarbete med ledande professorer inom ditt valda området, som har tillgång till de sofistikerade forskningsresurser och blomstrande intellektuell gemenskap som kommer att bidra till att utveckla dina akademiska intressen. NHHs Forskarutbildningen startar varje år i augusti. NHH PhD stipendier är fullt finansierad i fyra år på mycket konkurrenskraftiga villkor. PhD stipendier omfatta ett åtagande att arbeta 25% som en undervisning och / eller forskarassistent för skolan medan inskrivna på forskarutbildningen. Den årliga lönen för forskarutbildning Stipendier är för närvarande 46 400 €. NHH ger generösa forskningsmedel för resor och konferensdeltagande och ett bonussystem för publikationer i internationella topptidskrifter. ... [-]

Videoklipp

NHH Norwegian School of Economics (time lapse video)

Mastertaste – MSc at NHH

Careers – Opportunities made real

Kontakt